Pihe-puha túrós muffin: kezdőknek is sikerülni fog

4
Nyomtatás
turos-muffin
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egyszerű kevert süti pofonegyszerűen összeállítható. A finomságot érdemes dupla adaggal gyártani, mivel a tészta másnap is megőrzi szerethető textúráját.

A muffin szerethető finomság, mindenki kedveli, és otthon is könnyen előállítható. A sütésben nem annyira jártas édesszájúak is bátran kísérletezhetnek a megalkotásával, tengernyi egyszerű recept közül lehet válogatni, pont ilyen ez a túrós muffin is.

Így is lehet!

Mivel ez egy túrós süti, sokféle extrával feldobható. Mehet a masszába 1 maréknyi mazsola vagy csokipehely, csokidarab. Én vaníliarúddal tettem izgalmassá, de reszelt citrom- vagy narancshéjjal is tökéletes.

A tejből is elég lehet kevesebb a tésztába, helyette baracklekvárral lazíthatod, ettől szaftosabb és ízletesebb lesz a muffin. Mivel a tésztája tényleg nagyon puha, dupla adaggal is készülhet, jól lefedve másnapra is megőrzi az állagát, és még a csomagolást is bírja, így az uzsonnásdobozban is elfér.

Puha túrós muffin

Puha túrós muffin ct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 300 g liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 g cukor
  • 1 rúd vaníliarúd
  • 250 g túró
  • 4 darab tojás
  • 100 g puha vaj
  • 120 ml tej
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport, cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét.

A túrót törjük át, majd adjuk hozzá a tojást, vajat és a tejet. Ezután a száraz alapanyagokat apránként adagoljuk a túrós keverékhez.

A muffintepsit béleljük ki papírral.

A simára kevert masszát adagoljuk a formába (félig töltsük, az 1 fagyiskanálnyi méretnek felel meg).

A túrós muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (20-25 perc).

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon