A legjobb zabkeksz, ha valami egészségeset nassolnál: sok rost van benne
A reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése, és ezzel a mennyei zabkeksszel akkor is jól jársz, ha általában nem jut időd otthon enni.
Ez a zabkeksz egy igazán sokoldalú sütemény. Nemcsak desszertként állja meg a helyét, de tízóraira, uzsonnára is szuper, rostban gazdag ropogtatnivaló, sőt, ha előre elkészíted, akkor reggelire is gyorsan megeheted a hétköznapi rohanásban.
Az elkészítése végtelenül egyszerű, hiszen mindössze annyi vele a dolgod, hogy minden hozzávalót összekeversz egy tálban, és máris formázhatod és sütheted a kekszeket. Az alapba sok mag és aszalt gyümölcs kerül, ezeket tetszés szerint le is cserélheted más fajtákra, de az arányokhoz ragaszkodj. Ha pedig gluténmentes nassolnivaló a célod, akkor a teljes kiőrlésű lisztet cseréld zabpehelylisztre vagy más gluténmentes lisztre.
Reggeli zabkeksz
Hozzávalók 15 darabhoz
- 3 nagyobb érett banán
- 50 ml juharszirup
- 2 ek kókuszolaj felolvasztva
- 100 g zabpehely
- 50 g teljes kiőrlésű liszt vagy zabpehelyliszt
- 0.5 tk só
- 1 tk őrölt fahéj
- 50 g dió apróra vágva
- 30 g szezám-, napraforgó- és tökmag vegyesen
- 50 g mazsola vagy aszalt áfonya
Elkészítés:
A banánt tegyük egy közepes tálba, és villával zúzzuk pépesre. Keverjük hozzá a juharszirupot és a kókuszolajat, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat is, és dolgozzuk össze.
Evőkanál-mennyiségű masszából, kézzel formázzunk golyókat, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és tenyérrel kissé lapítsuk ki.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük meg. Fogyasztás előtt hagyjuk néhány percig hűlni. Száraz, hűvös helyen 1 hétig eláll.
-
2024-02-22 08:32:01
-
2023-11-02 06:30:02
-
2023-10-09 09:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!