A legjobb zabkeksz, ha valami egészségeset nassolnál: sok rost van benne

Zabkeksz-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése, és ezzel a mennyei zabkeksszel akkor is jól jársz, ha általában nem jut időd otthon enni.

Ez a zabkeksz egy igazán sokoldalú sütemény. Nemcsak desszertként állja meg a helyét, de tízóraira, uzsonnára is szuper, rostban gazdag ropogtatnivaló, sőt, ha előre elkészíted, akkor reggelire is gyorsan megeheted a hétköznapi rohanásban.

Az elkészítése végtelenül egyszerű, hiszen mindössze annyi vele a dolgod, hogy minden hozzávalót összekeversz egy tálban, és máris formázhatod és sütheted a kekszeket. Az alapba sok mag és aszalt gyümölcs kerül, ezeket tetszés szerint le is cserélheted más fajtákra, de az arányokhoz ragaszkodj. Ha pedig gluténmentes nassolnivaló a célod, akkor a teljes kiőrlésű lisztet cseréld zabpehelylisztre vagy más gluténmentes lisztre.

Reggeli zabkeksz

Zabkeksz

Hozzávalók 15 darabhoz

  • 3 nagyobb érett banán
  • 50 ml juharszirup
  • 2 ek kókuszolaj felolvasztva
  • 100 g zabpehely
  • 50 g teljes kiőrlésű liszt vagy zabpehelyliszt
  • 0.5 tk
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 50 g dió apróra vágva
  • 30 g szezám-, napraforgó- és tökmag vegyesen
  • 50 g mazsola vagy aszalt áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A banánt tegyük egy közepes tálba, és villával zúzzuk pépesre. Keverjük hozzá a juharszirupot és a kókuszolajat, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat is, és dolgozzuk össze.

Evőkanál-mennyiségű masszából, kézzel formázzunk golyókat, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és tenyérrel kissé lapítsuk ki.

Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük meg. Fogyasztás előtt hagyjuk néhány percig hűlni. Száraz, hűvös helyen 1 hétig eláll.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük