Sűrű sárgaborsóleves kukoricával: füstölt paprika bolondítja meg
Igazi kényeztető és tartalmas leves, amelybe a sárgaborsó mellett kukorica és kesudió is kerül, az egészet pedig a füstölt paprika dobja fel.
Főzni jó dolog! Bárki bármit mond, a házilag készült étel mindig finomabb. Ha még csak most barátkozol a főzéssel, akkor egyszerűbb receptekkel kezdj, mint amilyen az alábbi is.
A kukorica nagy kedvenc a családomban, főve, grillezve, salátába és levesbe is jöhet. Sokan nem is gondolnák, milyen finom a kukoricából készült krémleves, mely sokféle ízesítésben kipróbálható, én most krémsajttal és füstölt sajttal tettem izgalmassá.
Ha te is igazi "kukoricafan" vagy, akkor a kolumbiaiak híres krumplilevesét is érdemes kipróbálnod, melybe darabokra vágott kukoricacső kerül.
A kukoricát szűrőben mossuk át, majd csepegtessük le. A kukoricából egy keveset érdemes félretenni, tálalásnál jól jöhet.
A póréhagymát vágjuk finomra, majd kevés vajon dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a lecsepegtetett kukoricát, fűszerezzük sóval és borssal, majd az alaplével vagy a vízzel öntsük fel, és főzzük forrásig.
Ezután botmixerrel pürésítsük simára, majd keverjük hozzá a krémsajtot és a reszelt sajtot, főzzük még néhány percig.
A kész levest finomra aprított petrezselyemmel, krutonnal, kukoricával vagy chipsszel megszórva kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu