Laktató, krémes sajtos tészta húsgolyóval: serpenyőben pirul a feltét
Sajtos szósz, roppanós brokkoli és mini húsgolyók gazdagítják a tartalmas fogást, odáig lesznek érte a gyerekek.
A legtöbb gyerek szereti a húsgombócot és a tésztás fogásokat is, a kettő találkozásáért pedig egyenesen megőrülnek. Ha nálatok is nagy siker a paradicsomos tészta húsgolyóval, akkor ez a recept nektek szól.
A tésztás fogás ezúttal nem paradicsommal, hanem sajtszósszal készül. Én szeretem egy kis zölddel is feldobni, így kínálva a gyerekek is megeszik a zöldséget. Én most brokkolit választottam, de karfiollal, zöldborsóval, kelbimbóval vagy spenóttal is kipróbálható. A fűszerezésnél nem estem túlzásba, de aki szeretné, az chilivel is tüzesebbé teheti az ételt.
Sajtos tészta húsgolyóval
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg darált hús (csirke, pulyka vagy sertés)
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab tojás
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- kevés olaj
- 8 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1 liter tej
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 evőkanál mustár
- 35 dkg reszelt sajt (cheddar vagy más zsíros sajt)
- 30 dkg brokkoli
- 400 g tészta
Elkészítés:
A darált húshoz adjuk hozzá a sót, borsot, reszelt fokhagymát, tojást, a finomra aprított újhagymát és petrezselymet. A bekevert masszából formázzunk golflabda méretű golyókat, majd forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük aranybarnára a gombócokat.
A serpenyőben, amelyben a gombócok sültek, olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, ezután apránként öntsük rá a tejet, és folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. A szószhoz keverjük hozzá a sót, borsot, szerecsendiót, mustárt és reszelt sajtot.
A brokkolit szedjük rózsáira, és sós, lobogó vízben főzzük 8 percig.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd forgassuk egybe a szósszal és a brokkolirózsákkal. Még melegen kínáljuk a sajtos tésztát a húsgombócokkal.
-
2024-04-15 07:52:01
-
2024-04-07 09:28:01
-
2024-04-05 07:32:01
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!