Laktató, krémes sajtos tészta húsgolyóval: serpenyőben pirul a feltét

Sajtos tészta húsgolyóval cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sajtos szósz, roppanós brokkoli és mini húsgolyók gazdagítják a tartalmas fogást, odáig lesznek érte a gyerekek.

A legtöbb gyerek szereti a húsgombócot és a tésztás fogásokat is, a kettő találkozásáért pedig egyenesen megőrülnek. Ha nálatok is nagy siker a paradicsomos tészta húsgolyóval, akkor ez a recept nektek szól.

A tésztás fogás ezúttal nem paradicsommal, hanem sajtszósszal készül. Én szeretem egy kis zölddel is feldobni, így kínálva a gyerekek is megeszik a zöldséget. Én most brokkolit választottam, de karfiollal, zöldborsóval, kelbimbóval vagy spenóttal is kipróbálható. A fűszerezésnél nem estem túlzásba, de aki szeretné, az chilivel is tüzesebbé teheti az ételt.  

Sajtos tészta húsgolyóval

Sajtos tészta húsgolyóval ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg darált hús (csirke, pulyka vagy sertés)
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab tojás
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • kevés olaj
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 liter tej
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 evőkanál mustár
  • 35 dkg reszelt sajt (cheddar vagy más zsíros sajt)
  • 30 dkg brokkoli
  • 400 g tészta
Recept idők

Elkészítés:

A darált húshoz adjuk hozzá a sót, borsot, reszelt fokhagymát, tojást, a finomra aprított újhagymát és petrezselymet. A bekevert masszából formázzunk golflabda méretű golyókat, majd forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük aranybarnára a gombócokat.

A serpenyőben, amelyben a gombócok sültek, olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, ezután apránként öntsük rá a tejet, és folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. A szószhoz keverjük hozzá a sót, borsot, szerecsendiót, mustárt és reszelt sajtot.

A brokkolit szedjük rózsáira, és sós, lobogó vízben főzzük 8 percig.

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd forgassuk egybe a szósszal és a brokkolirózsákkal. Még melegen kínáljuk a sajtos tésztát a húsgombócokkal.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük