Krémes csirkecomb fokhagymás-tejszínes szószban: vajpuha lesz így a hús
Az amúgy is szaftos csirkecomb még omlósabb lesz ebben a krémes, pikáns szószban.
A kiadós vacsora rendkívül egyszerűen készül, az ízében azonban nyoma sincs a szerénységnek. A húst kellemesen átjárják a fűszerek, a dijoni mustártól picit pikáns zamatot is kap. A tejszínnek és a sajtnak köszönhetően pedig nem szárad ki sütés közben.
Miután a húst a sütési idő felénél megfordítottad, szórd meg még reszelt sajttal. Az elkészült ételt rizzsel vagy tésztával kínáld.
Egy kis tálban keverjük össze a füstölt paprikát, fokhagyma-granulátumot, sót és borsot.
Az összekevert fűszerekkel alaposan dörzsöljük be a megtisztított húst, majd néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az aromák átjárják. Ezután forgassuk meg lisztben a húst, és forró, enyhén olajozott serpenyőben oldalanként süssük 5-8 percig.
Az elkészült húst szedjük tepsire vagy jénaira.
A hagymát vágjuk finomra, és abban a serpenyőben, amelyben a hús sült, kezdjük el dinsztelni (ha szükséges, olajat adjunk még hozzá).
Miután a hagyma szépen összeesett, öntsük rá a tejszínt és a mustárt is keverjük hozzá, majd 1-2 perc után szórjuk bele a reszelt sajtot, és főzzük rottyanásig a mártást. Kóstoljuk meg, ha szükséges, akkor ízesítsük még sóval és borssal.
A kész tejszínes, sajtos mártást öntsük a csirkemellre, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 30-35 perc alatt süssük készre. (A sütési idő függ a sütőtől és a hús méretétől is, ezért előfordulhat, hogy több idő szükséges a húsnak.) A húst félidőnél fordítsuk meg, kanál segítségével locsoljuk meg a szafttal.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu