Selymes, fűszeres fetakrém: nincs ennél jobb mártogatós

fetakrem
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a feta sajtot, próbáld ki krémes kenceként is, kenyérre kenve, de sós ropogtatnivalók mellé is tökéletes.

Szuper mártogatóst készíthetsz pár perc alatt! A feta sajt kiváló alap, de önmagában nagyon tömény és sós, azonban egy kevés krémsajttal és olívaolajjal keverve krémesebbé teheted, és az ízén is lágyíthatsz. Ha ennél is könnyedebb végeredményre vágysz, krémsajt helyett akár tejfölt vagy joghurtot is használhatsz. 

Az ízesítésről – az olíva mellett – a citromlé, a fokhagyma és a bazsalikom gondoskodnak, de bátran variáld a zöldfűszereket, vagy ha még krémesebb összhatásra vágysz, emeld meg az olaj mennyiségét.

A kész mártogatós mellől nem hiányozhat a méz sem: csorgass a krém tetejére egy keveset belőle, így tökéletes lesz az édes és sós ízek kombinációja. 

Selymes fetakrém

fetakrem2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 120 g feta sajt
  • 120 g krémsajt
  • 1 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 tk bazsalikom
  • ízlés szerint bors
  • 1 ek citromlé
  • 80 g méz
  • snidling vagy kapor (a tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

A feta sajtot morzsoljuk egy aprítógépbe, majd kanalazzuk rá a krémsajtot. Kezdjük el összedolgozni a kettőt, és miközben jár a gép, csorgassuk hozzá az olívaolajat. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a reszelt fokhagymát, majd azzal is krémesítsük tovább. Kóstoljuk meg, ízlés szerint borsozzuk, és keverjük bele a citromlevet is. 

Szedjük egy tálkába, szórjuk meg snidlinggel vagy kaporral, majd kenyérre kenve, mézzel csorgatva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük