Zsenge káposzta sütőben sütve: tésztával is összekeverheted

Sült káposztasteak egyszerűen cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A káposztasteak szuper köret, de káposztás tészta is készülhet belőle, amely sokkal finomabb lesz, mint a jól megszokott változat.

Újabban egyre népszerűbbek a zöldségsteakek, ilyen a karfiolsteak vagy a káposztából készült. A káposztás egyszerűen és néhány hozzávalóból összedobható.

A receptben az alap só, bors mellé fokhagyma-granulátum és fűszerpaprika kerül, de kömény is elfér rajta, vagy chilipehely, és még curry-fűszerkeverékkel is kipróbálható. Ennyivel azonban nem ér véget a káposzta cifrázása: szórd meg bátran egy kevés zsemlemorzsával, úgy ropogósabb lesz, vagy reszelt sajttal. Húsimádók szalonna- vagy kolbászkatonákat is süthetnek a zöldségen.

A sült káposzta remek köret bármilyen hús mellé, de a magyar konyha kedvence, káposztás tészta is kivitelezhető belőle. A kész aranybarna káposztát darabold fel, majd forgasd egybe a tésztával.

Sült káposztasteak egyszerűen

Sült káposztasteak egyszerűen ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej káposzta
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál magos mustár (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A sérült leveleitől megszabadított káposztát vágjuk 1-2 ujjnyi vastag szeletekre.

A szeleteket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le kevés olajjal mindkét oldalán, és fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal, fűszerpaprikával, (magos mustárral).

Ezután toljuk a tepsit 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára. Félidőnél a szeleteket fordítsuk meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük