
Zsenge káposzta sütőben sütve: tésztával is összekeverheted

A káposztasteak szuper köret, de káposztás tészta is készülhet belőle, amely sokkal finomabb lesz, mint a jól megszokott változat.
Újabban egyre népszerűbbek a zöldségsteakek, ilyen a karfiolsteak vagy a káposztából készült. A káposztás egyszerűen és néhány hozzávalóból összedobható.
A receptben az alap só, bors mellé fokhagyma-granulátum és fűszerpaprika kerül, de kömény is elfér rajta, vagy chilipehely, és még curry-fűszerkeverékkel is kipróbálható. Ennyivel azonban nem ér véget a káposzta cifrázása: szórd meg bátran egy kevés zsemlemorzsával, úgy ropogósabb lesz, vagy reszelt sajttal. Húsimádók szalonna- vagy kolbászkatonákat is süthetnek a zöldségen.
A sült káposzta remek köret bármilyen hús mellé, de a magyar konyha kedvence, káposztás tészta is kivitelezhető belőle. A kész aranybarna káposztát darabold fel, majd forgasd egybe a tésztával.
-
2023-09-16 11:08:01
-
2023-09-14 06:32:01
-
2023-08-12 07:50:02
Sült káposztasteak egyszerűen

Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej káposzta
- kevés olaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál magos mustár (opcionális)
Elkészítés:
A sérült leveleitől megszabadított káposztát vágjuk 1-2 ujjnyi vastag szeletekre.
A szeleteket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le kevés olajjal mindkét oldalán, és fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal, fűszerpaprikával, (magos mustárral).
Ezután toljuk a tepsit 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára. Félidőnél a szeleteket fordítsuk meg.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!