10 nyári saláta nem csak húsok mellé: a kedvenc receptjeinket mutatjuk
Egy ízletes saláta mindennél többet ér, jólesik magában falatozni, de húsok kísérőjeként is tökéletes.
Egy jó saláta egész évben jólesik, de nyáron kihagyhatatlan. Ilyenkor érdemes minél több izgalmas, színekben gazdag zöldségből és gyümölcsből összedobni. Az egyik nagy kedvenc a görögsaláta, mely önmagában is remek választás, de húsok mellé is illik.
A görögök híres salátája akkor a legfinomabb, ha friss, ropogós színes zöldségek alkotják. Karakteres ízét az olajbogyónak és a feta sajtnak köszönheti, na meg a fűszereknek. A salátánál érdemes görög fűszerkeveréket használni, de ha nem sikerül beszerezned, akkor a receptben írt fűszerek is tökéletesen megfelelnek.
A zöldségeket (kígyóuborka, paradicsom, lila hagyma) alaposan mossuk meg, majd tetszőlegesen szeleteljük fel. Ezután tegyük keverőtálba, és az olajbogyóval forgassuk egybe.
Az olajat mérjük tálba és keverjük össze a fűszerekkel, majd öntsük a salátára.
A feta sajtot kockázzuk fel és adjuk a salátához.
A színpompás salátát tegyük hűtőbe néhány órára, majd a megmosott, lecsepegtetett salátaleveken kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu