
Vajpuha szűzérmék tejszínes mártásban: így lesz szaftos és ízletes a hús

Az ízletes fogás a sertés legértékesebb részéből készül, méghozzá nagyon egyszerűen, kezdőknek is sikerülni fog.
A sertésszűz fantasztikus alapanyag, melyből izgalmas ételek kerülhetnek az asztalra. Ha ünnepibb fogásra vágysz, süsd meg egyben, de ragu vagy párizsi szelet is készülhet belőle.
Ha valami különlegesre vágysz, akkor ez a recept neked szól. A sertésszűsz tejszínes mártásban puhul, melyben zöldségek adják meg a karakterét. Az erőteljesebb zamatért a hagyma, fokhagyma és a zeller felel. A fűszerezést nem kell túlgondolni, ám ha adnál egy kis pluszt a fogáshoz, akkor a chilipehely vagy a tárkony a jó választás.
-
2023-11-24 06:32:02
-
2023-05-25 07:32:01
-
2022-08-28 09:28:02
Szűzérmék tejszínes mártásban

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg szűzpecsenye
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
- 1 darab vöröshagyma
- 2 szál zellerszár
- 1 darab sárgarépa
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl fehérbor
- 1 dl víz
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
Elkészítés:
A szűzérmét hártyázzuk le, majd szeleteljük kétujjnyi vastagságúra.
A szeleteket sóval és borssal fűszerezzük, majd kevés olajon, 2-3 perc alatt süssük meg mindkét oldalán. Ezután tegyük félre.
A finomra vágott hagymát abban az edényben, amelyben a hús sült, kezdjük el dinsztelni. Amikor szépen összeesett, adjuk hozzá a reszelt vagy finomra aprított zellert és sárgarépát is. Körülbelül 2 perc után keverjük hozzá a lisztet, majd öntsük fel fehérborral, vízzel és tejszínnel, forraljuk egybe. Ezután a húst is helyezzük az edénybe, és fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával.
A fogást alacsony láng felett, 10-15 perc alatt forraljuk sűrűre, majd tálaljuk.
Fotók: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!