Vajpuha szűzérmék tejszínes mártásban: így lesz szaftos és ízletes a hús

Szűzérmék tejszínes mártásban cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ízletes fogás a sertés legértékesebb részéből készül, méghozzá nagyon egyszerűen, kezdőknek is sikerülni fog.

A sertésszűz fantasztikus alapanyag, melyből izgalmas ételek kerülhetnek az asztalra. Ha ünnepibb fogásra vágysz, süsd meg egyben, de ragu vagy párizsi szelet is készülhet belőle.

Ha valami különlegesre vágysz, akkor ez a recept neked szól. A sertésszűsz tejszínes mártásban puhul, melyben zöldségek adják meg a karakterét. Az erőteljesebb zamatért a hagyma, fokhagyma és a zeller felel. A fűszerezést nem kell túlgondolni, ám ha adnál egy kis pluszt a fogáshoz, akkor a chilipehely vagy a tárkony a jó választás.

Szűzérmék tejszínes mártásban

Szűzérmék tejszínes mártásban ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg szűzpecsenye
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 szál zellerszár
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
Recept idők

Elkészítés:

A szűzérmét hártyázzuk le, majd szeleteljük kétujjnyi vastagságúra.

A szeleteket sóval és borssal fűszerezzük, majd kevés olajon, 2-3 perc alatt süssük meg mindkét oldalán. Ezután tegyük félre.

A finomra vágott hagymát abban az edényben, amelyben a hús sült, kezdjük el dinsztelni. Amikor szépen összeesett, adjuk hozzá a reszelt vagy finomra aprított zellert és sárgarépát is. Körülbelül 2 perc után keverjük hozzá a lisztet, majd öntsük fel fehérborral, vízzel és tejszínnel, forraljuk egybe. Ezután a húst is helyezzük az edénybe, és fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával.

A fogást alacsony láng felett, 10-15 perc alatt forraljuk sűrűre, majd tálaljuk.

Fotók: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük