Tejszínes édeskrumplipüré: fűszeresen készül a krémes köret

4
Nyomtatás
Tejszínes édesburgonyapüré cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csodás édesburgonya-köret tejszínnel és tejföllel keverve készül, ettől a kettőstől lesz ellenállhatatlanul selymes.

Itt az édesburgonya-szezon! Az édeskés zamatú batátából rengeteg izgalmas étel készülhet: most egy egyszerű, de nagyszerű köretet ajánlunk, mely sültek, rántott hús vagy zöldségek mellé is kínálható.

Így is lehet!

A püré szereti a fűszereket. A receptben a krumpli főzővizébe kerülnek az aromás ízesítők, ilyen a fokhagyma, babérlevél és a rozmaring. A krumpli pürésítése közben érdemes kóstolni, lehet még használni rozmaringot vagy egy kis chilit. A merészebbek reszelt gyömbérrel is feldobhatják a köretet.

Tejszínes édesburgonya-püré

Tejszínes édesburgonyapüré ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg édesburgonya
  • só ízlés szerint
  • 2 darab babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 3 evőkanál vaj
  • 100 ml tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk egyforma méretű kockákra, és öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Ezután tegyük a krumpli mellé a sót, babérlevelet, fokhagymát és rozmaringot, majd főzzük puhára.

A főtt krumplit szűrjük le, a babérlevelet, fokhagymát és a rozmaringot távolítsuk el, utána törjük simára a vajjal, tejszínnel, tejföllel, sóval, borssal és szerecsendióval.

Melegen kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon