Krémes krumplipüré fokhagymával dúsítva: a légies köretbe parmezán is kerül
A változatosság jó, ne félj az újdonságoktól, még az egyszerű krumplipürét is feldobhatod, sokkal ízletesebben kínálhatod.
Itt az édesburgonya-szezon! Az édeskés zamatú batátából rengeteg izgalmas étel készülhet: most egy egyszerű, de nagyszerű köretet ajánlunk, mely sültek, rántott hús vagy zöldségek mellé is kínálható.
A püré szereti a fűszereket. A receptben a krumpli főzővizébe kerülnek az aromás ízesítők, ilyen a fokhagyma, babérlevél és a rozmaring. A krumpli pürésítése közben érdemes kóstolni, lehet még használni rozmaringot vagy egy kis chilit. A merészebbek reszelt gyömbérrel is feldobhatják a köretet.
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk egyforma méretű kockákra, és öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Ezután tegyük a krumpli mellé a sót, babérlevelet, fokhagymát és rozmaringot, majd főzzük puhára.
A főtt krumplit szűrjük le, a babérlevelet, fokhagymát és a rozmaringot távolítsuk el, utána törjük simára a vajjal, tejszínnel, tejföllel, sóval, borssal és szerecsendióval.
Melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu