Görögsaláta alacsonyabb zsírtartalommal: tofus változatot mutatunk
Szereted a görögsalátát, de csökkentenéd a zsírbeviteledet? Helyettesítsd a fetát tofuval! Mutatjuk, hogyan!
Ez a fogás remek opció arra az esetre, ha az eredeti görögsaláta helyett egy könnyedebb, de ugyanolyan ízletes ételt készítenél. A hagyományossal ellentétben ugyanis nem tartalmaz feta sajtot, helyette egy szívbarát, zsírszegényebb alapanyag kerül bele.
A tofu remek alternatíva a feta helyettesítésére, és bár kissé időigényes, hiszen legalább 1 napig pácban kell áztatni, a lenyűgözően ízes és pikáns végeredmény mindenért kárpótol.
Tofus görögsaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 300 g hamis feta a leírás szerint
- 0.5 fej lila hagyma felkarikázva
- 100 g fekete olajbogyó
- 2 db érett paradicsom feldarabolva
- 0.5 db kígyóuborka feldarabolva
- 0.5 fej friss saláta feldarabolva
- 3 ek friss citromlé
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk szárított oregánó
- 0.25 tk só
- 0.25 tk frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Készítsük el a hamis fetát az ebben a receptben leírtak szerint. Fontos: erre minimum 1 nappal a saláta elkészítése előtt kerítsünk sort!
Rakjuk össze a salátát: egy nagy tálban keverjük össze valamennyi hozzávalót, ha szükséges, ízesítsük még kevés sóval, citrommal. Azonnal tálaljuk.
Tipp: ez a saláta nem viseli jól a hosszas várakozást, ezért csak közvetlenül étkezés előtt készítsük el. Így biztosan frissek és roppanósak maradnak a zöldségek.
-
2024-04-26 10:32:01
-
2024-04-24 10:32:02
-
2024-04-24 07:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!