Friss, könnyed uborkás káposztasaláta: szuper köret húsok mellé
A roppanós zöld saláta egyszerűen készül, remek választás sültek mellé, és még szendvicsbe is pakolhatod.
Ebben a csodálatos salátában két kedvelt zöldség házasságának lehet örülni. Az uborka és a káposzta remekül megférnek együtt, találkozásukat a kapor teszi teljessé. A kapor apróra vágva kerül a salátába, így sokkal jobban felszabadul a zöld aromája.
Így lesz igazán finom!
A kellemes salátát egy nappal a tálalás előtt is összedobhatod. Hagyd hűtőben, így lesz ideje összeérni az ízeknek. Ha pedig vinnél bele még egy kis extrát, akkor zöldhagymát is keverhetsz a salátához egy kis frissen facsart citromlével együtt. Sült, grill- és rántott hús mellé tökéletes, de még szendvicsben is elfér.
Uborkás káposztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 6 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál fehérborecet
- só és bors ízlés szerint
- 1 darab káposzta (közepes méretű)
- 2 darab kígyóuborka (közepes méretű)
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
Az olívaolajat, fehérborecetet, sót és borsot keverjük össze.
A káposztát szabadítsuk meg sérült, külső leveleitől, mossuk meg, majd reszeljük le vagy vékonyan csíkozzuk fel.
A megtisztított uborkát tetszőlegesen vágjuk fel.
Az előkészített káposztát, uborkát és öntetet keverjük össze, majd adjuk hozzá a finomra aprított kaprot. A salátát tálalásig hűtőben tároljuk.
-
2024-03-29 06:32:00
-
2024-03-02 11:08:01
-
2024-02-27 08:52:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!