
Friss, könnyed uborkás káposztasaláta: szuper köret húsok mellé

A roppanós zöld saláta egyszerűen készül, remek választás sültek mellé, és még szendvicsbe is pakolhatod.
Ebben a csodálatos salátában két kedvelt zöldség házasságának lehet örülni. Az uborka és a káposzta remekül megférnek együtt, találkozásukat a kapor teszi teljessé. A kapor apróra vágva kerül a salátába, így sokkal jobban felszabadul a zöld aromája.
Így lesz igazán finom!
A kellemes salátát egy nappal a tálalás előtt is összedobhatod. Hagyd hűtőben, így lesz ideje összeérni az ízeknek. Ha pedig vinnél bele még egy kis extrát, akkor zöldhagymát is keverhetsz a salátához egy kis frissen facsart citromlével együtt. Sült, grill- és rántott hús mellé tökéletes, de még szendvicsben is elfér.
-
2023-07-27 08:32:01
-
2023-07-06 10:32:02
-
2023-06-16 06:30:02
Uborkás káposztasaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 6 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál fehérborecet
- só és bors ízlés szerint
- 1 darab káposzta (közepes méretű)
- 2 darab kígyóuborka (közepes méretű)
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
Az olívaolajat, fehérborecetet, sót és borsot keverjük össze.
A káposztát szabadítsuk meg sérült, külső leveleitől, mossuk meg, majd reszeljük le vagy vékonyan csíkozzuk fel.
A megtisztított uborkát tetszőlegesen vágjuk fel.
Az előkészített káposztát, uborkát és öntetet keverjük össze, majd adjuk hozzá a finomra aprított kaprot. A salátát tálalásig hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!