Friss, könnyed uborkás káposztasaláta: szuper köret húsok mellé

Uborkás káposztasaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A roppanós zöld saláta egyszerűen készül, remek választás sültek mellé, és még szendvicsbe is pakolhatod.

Ebben a csodálatos salátában két kedvelt zöldség házasságának lehet örülni. Az uborka és a káposzta remekül megférnek együtt, találkozásukat a kapor teszi teljessé. A kapor apróra vágva kerül a salátába, így sokkal jobban felszabadul a zöld aromája.

Így lesz igazán finom!

A kellemes salátát egy nappal a tálalás előtt is összedobhatod. Hagyd hűtőben, így lesz ideje összeérni az ízeknek. Ha pedig vinnél bele még egy kis extrát, akkor zöldhagymát is keverhetsz a salátához egy kis frissen facsart citromlével együtt. Sült, grill- és rántott hús mellé tökéletes, de még szendvicsben is elfér.

Uborkás káposztasaláta

Uborkás káposztasaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál fehérborecet
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 darab káposzta (közepes méretű)
  • 2 darab kígyóuborka (közepes méretű)
  • 1 csokor kapor
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat, fehérborecetet, sót és borsot keverjük össze.

A káposztát szabadítsuk meg sérült, külső leveleitől, mossuk meg, majd reszeljük le vagy vékonyan csíkozzuk fel.

A megtisztított uborkát tetszőlegesen vágjuk fel.

Az előkészített káposztát, uborkát és öntetet keverjük össze, majd adjuk hozzá a finomra aprított kaprot. A salátát tálalásig hűtőben tároljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük