A leghatásosabb vízhajtó turmix receptje – Valódi vitaminbomba
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Bár többféle zöldség is gazdagítja a smoothie-t, nem fog érződni az ízén, az alma és az édes datolya ellensúlyozza őket.
A karácsonyi ötfogásos menük után jólesik a gyomornak egy kis pihenés, regenerálódás, a vízhajtó turmixok nagyon jó szolgálatot tesznek ilyenkor. Ez a smoothie egyszerre hidratálja a szervezetet, miközben a káliumban gazdag alapanyagoknak köszönhetően csökkenti a felgyűlt folyadékmennyiséget, a vérnyomást és a nátriumszintet.
Az uborka és a spenót is tartalmaznak káliumot, utóbbi magnéziumban is bővelkedik, az avokádó antioxidánsokban gazdag, az alma pedig rostokban. Nem kell megijedni, sem a spenót, sem az uborka íze nem fog dominálni, utóbbinak, ahogy az avokádónak is, semleges íze van, a spenótot pedig szuperül ellensúlyozza az alma és az édes datolya.
A smoothie alapja mandulaital, de ezt görög joghurttal is lehet helyettesíteni. Ha a datolya túl kemény lenne és nem vinné el a gép, érdemes forró vízbe áztatni pár percre turmixolás előtt.
Vízhajtó turmix
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 1 nagyobb darab alma
- 50 gramm leveles spenót
- 1 darab uborka
- 1 darab avokádó
- 500 milliliter mandulaital
- 8 darab datolya (kimagozva)
Elkészítés:
Az almát és az uborkát hámozzuk meg, vágjuk kockákra. Az avokádót vágjuk félbe, szedjük ki a magját, kanalazzuk ki a húsát, majd vágjuk kisebb darabokra.
Tegyünk minden hozzávalót egy turmixgépbe, majd alaposan dolgozzuk őket össze, míg krémes, egynemű nem lesz a végeredmény.
Fotó: Getty Images