Tápláló palacsinta vörös lencséből: reformreggeli fél órán belül

Palacsinta-voroslencsebol-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A vörös lencséből készült palacsinta egy tartalmas, fehérjedús reggeli, ami tökéletes választás ráérősebb hétvégi reggelekre.

A hagyományos búzalisztes palacsinta helyett legközelebb készítsd el ezt a tápláló és finom vörös lencsés változatot. Színben, ízben és állagban is újdonság lesz, ráadásul gluténmentes is, így gluténérzékenyként is fogyaszthatod.

Az elkészítése nem bonyolult, a klasszikus amerikai palacsintához hasonlóan csak ki kell sütni a bekevert tésztát, és már eheted is a tetszőleges feltétekkel. Ráadásul mártogatós mellé harapnivalónak is beillik, így akár vendégváró fogás is lehet belőle.

Vöröslencse-palacsinta

Palacsinta-voroslencsebol

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 150 g száraz vörös lencse
  • 200 ml víz
  • 0.5 tk
  • 0.25 tk bors
  • 0.5 tk őrölt koriander
  • 0.5 tk őrölt kömény
  • 0.5 tk fokhagyma-granulátum
  • 2 ek olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A vörös lencsét áztassuk be, fedjük le, és éjszakára (vagy legalább 8 órára) tegyük félre.

Másnap szűrjük le, adjuk hozzá a vizet és a fűszereket, és turmixoljuk krémesre. 

Hevítsünk fel egy palacsintasütőt vagy tapadásmentes serpenyőt kevés olajjal, és kanalazzunk bele a masszából egy adagot. Közepes hőfokon süssük 3-4 percig, majd ha már nem folyékony a felszíne, óvatosan fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük 3-4 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

Tetszőleges zöldségekkel, mártogatóssal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük