Zabpelyhes túrógombóc dióba forgatva: pillekönnyű, mégsem esik szét

Zabpelyhes túrógombóc diós bundában cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lágy gombócok nem a hagyományos recept szerint készülnek, búzadara helyett zabpehely kerül a masszába.

A túrógombóc az egyik legegyszerűbb édes finomság, mely rengetegféle változatban próbálható ki. A hamis verziók közül nagy kedvenc a tejbegrízes, amelyet gyümölccsel töltve is érdemes letesztelni, illetve zsemlemorzsa helyett másba is hempergethető.

Való igaz, hogy a túrógombóc pirított morzsába forgatva is fenséges, de más ruhába is öltözhet. Érdemes dióba vagy mandulába hempergetni, de akár még csupaszon, házi lekvárral nyakon öntve is kipróbálhatod. Egy biztos, a dióba forgatott gombóc mennyei, ha egyszer megkóstolod, ezután csak így fogod falatozni.

Zabpelyhes túrógombóc diós bundában

Zabpelyhes túrógombóc diós bundában ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 dkg zabpehely
  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 darab citrom héja
  • 10 dkg dió a forgatáshoz
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A zabpelyhet daráljuk le, majd a dió kivételével forgassuk egybe az összes hozzávalóval.

A masszát 30 percre tegyük a hűtőbe pihenni.

Egy nagy fazékban tegyünk fel vizet forrni, majd, ha már gyöngyözik, dobjuk bele a gombócokat. Amikor a gombócok a víz tetejére úsznak, hagyjuk még 2-3 percet a vízben, utána szűrjük le.

A gombócokat hintsük meg darált dióval és porcukorral, de bele is forgathatjuk a dióba.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük