
Zabpelyhes túrógombóc dióba forgatva: pillekönnyű, mégsem esik szét

A lágy gombócok nem a hagyományos recept szerint készülnek, búzadara helyett zabpehely kerül a masszába.
A túrógombóc az egyik legegyszerűbb édes finomság, mely rengetegféle változatban próbálható ki. A hamis verziók közül nagy kedvenc a tejbegrízes, amelyet gyümölccsel töltve is érdemes letesztelni, illetve zsemlemorzsa helyett másba is hempergethető.
Való igaz, hogy a túrógombóc pirított morzsába forgatva is fenséges, de más ruhába is öltözhet. Érdemes dióba vagy mandulába hempergetni, de akár még csupaszon, házi lekvárral nyakon öntve is kipróbálhatod. Egy biztos, a dióba forgatott gombóc mennyei, ha egyszer megkóstolod, ezután csak így fogod falatozni.
-
2023-09-20 10:32:01
-
2023-08-16 08:32:01
-
2023-08-08 09:32:01
Zabpelyhes túrógombóc diós bundában

Hozzávalók 4 személyre
- 8 dkg zabpehely
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 darab citrom héja
- 10 dkg dió a forgatáshoz
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A zabpelyhet daráljuk le, majd a dió kivételével forgassuk egybe az összes hozzávalóval.
A masszát 30 percre tegyük a hűtőbe pihenni.
Egy nagy fazékban tegyünk fel vizet forrni, majd, ha már gyöngyözik, dobjuk bele a gombócokat. Amikor a gombócok a víz tetejére úsznak, hagyjuk még 2-3 percet a vízben, utána szűrjük le.
A gombócokat hintsük meg darált dióval és porcukorral, de bele is forgathatjuk a dióba.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!