Izgalmas, zöldséges noritekercs: a sushi egyszerűbb formája
Szereted a sushit, de túl macerás az elkészítése? Semmi gond, mutatjuk az egyszerűbb változatát, ugyanazokból a hozzávalókból!
Ha te is sushirajongó vagy, akkor ezt az összeállítást biztosan kedvelni fogod. Gyakorlatilag bármit beletehetsz, amit egy sushiba is, és az íze is ugyanolyan izgalmas lesz – mindez a felesleges macera nélkül. Ráadásul maradékmentésre is alkalmas a módszer, hiszen megmaradt rizst, zöldségeket és szószokat is felhasználhatsz hozzá.
Amit viszont feltétlenül be kell szerezned, az a sushitekercsekhez is használt nori algalap, hiszen ebbe kerül majd a töltelék, és ez adja az étel ikonikus ízét. Én ezúttal egy vegán, gyümölcsös-zöldséges variációt készítettem, de remek feltét a tofu, a tojás, a lazac vagy egyéb hús- és zöldségfélék is.
Zöldséges noritekercs
Hozzávalók 2 személyre
A tekercshez:
- 200 g rövid szemű sushirizs (nem rizottórizs)
- 2 tk rizsecet
- 1 csipet cukor
- 0.5 tk só
- 2 ek tamari vagy szójaszósz
- 1 db lime leve
- 3 db nori algalap négybe vágva
- 0.5 db kígyóuborka felcsíkozva
- 1 db érett mangó felcsíkozva
- 1 db avokádó felcsíkozva
- pácolt gyömbér tetszés szerint
A szószhoz:
- 3 ek vegán majonéz
- 2 tk Sriracha-szósz
Elkészítés:
A rizst készítsük elő és főzzük meg az ebben a cikkben leírtak szerint. Ha elkészült, keverjük hozzá a rizsecetet, a sót és a cukrot, és hagyjuk lefedve, amíg felhasználjuk.
Egy kis tálkában keverjük össze a szójaszószt és a lime levét, és tegyük félre.
A szószhoz keverjük össze a majonézt és a Srirachát.
Állítsuk össze a tekercseket: minden norilapocskára tegyünk 1 púpozott evőkanálnyi rizst, 1-1 csík uborkát, mangót, avokádót, néhány szelet pácolt gyömbért, és locsoljuk meg a pikáns majonézzel, majd tekerjük fel. A szójaszószos mártogatóssal kínáljuk.
-
2024-03-07 09:36:01
-
2024-02-07 07:32:01
-
2024-01-17 08:32:01
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!