Izgalmas, zöldséges noritekercs: a sushi egyszerűbb formája

Nori-tekercs-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szereted a sushit, de túl macerás az elkészítése? Semmi gond, mutatjuk az egyszerűbb változatát, ugyanazokból a hozzávalókból!

Ha te is sushirajongó vagy, akkor ezt az összeállítást biztosan kedvelni fogod. Gyakorlatilag bármit beletehetsz, amit egy sushiba is, és az íze is ugyanolyan izgalmas lesz – mindez a felesleges macera nélkül. Ráadásul maradékmentésre is alkalmas a módszer, hiszen megmaradt rizst, zöldségeket és szószokat is felhasználhatsz hozzá.

Amit viszont feltétlenül be kell szerezned, az a sushitekercsekhez is használt nori algalap, hiszen ebbe kerül majd a töltelék, és ez adja az étel ikonikus ízét. Én ezúttal egy vegán, gyümölcsös-zöldséges variációt készítettem, de remek feltét a tofu, a tojás, a lazac vagy egyéb hús- és zöldségfélék is.

Zöldséges noritekercs

Nori-tekercs

Hozzávalók 2 személyre

A tekercshez:

  • 200 g rövid szemű sushirizs (nem rizottórizs)
  • 2 tk rizsecet
  • 1 csipet cukor
  • 0.5 tk
  • 2 ek tamari vagy szójaszósz
  • 1 db lime leve
  • 3 db nori algalap négybe vágva
  • 0.5 db kígyóuborka felcsíkozva
  • 1 db érett mangó felcsíkozva
  • 1 db avokádó felcsíkozva
  • pácolt gyömbér tetszés szerint

A szószhoz:

  • 3 ek vegán majonéz
  • 2 tk Sriracha-szósz
Recept idők

Elkészítés:

A rizst készítsük elő és főzzük meg az ebben a cikkben leírtak szerint. Ha elkészült, keverjük hozzá a rizsecetet, a sót és a cukrot, és hagyjuk lefedve, amíg felhasználjuk.

Egy kis tálkában keverjük össze a szójaszószt és a lime levét, és tegyük félre.

A szószhoz keverjük össze a majonézt és a Srirachát.

Állítsuk össze a tekercseket: minden norilapocskára tegyünk 1 púpozott evőkanálnyi rizst, 1-1 csík uborkát, mangót, avokádót, néhány szelet pácolt gyömbért, és locsoljuk meg a pikáns majonézzel, majd tekerjük fel. A szójaszószos mártogatóssal kínáljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük