Egy közepes edényben hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a répát és a fokhagymát, és fedő alatt pároljuk puhára 8-10 perc alatt. Időnként keverjük át, és ha szükséges, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet.
Adjuk hozzá a paradicsompürét, a száraz fűszereket (oregánó, kömény, koriander, kurkuma, chilipehely, bors), és 1 perc alatt pirítsuk le. Adjuk hozzá a leöbített rizst, az egyik csicserikonzervet és a kaprot, alaposan keverjük össze a fűszeres alappal, sózzuk, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel, és fedő alatt főzzük 15 percig, vagy amíg a rizs megpuhul.
Közben tegyük aprítógépbe a csicseriborsó másik felét, adjuk hozzá a kókuszkrémet, a citrom levét, reszelt héját és a sörélesztőt, és dolgozzuk krémesre. Keverjük a közben elkészült alaphoz, adjuk hozzá a bébispenótot is, és főzzük további 1-2 percig, hogy jól összeálljanak az ízek.