Babos curry fél órán belül: indiai fogás gazdagon fűszerezve

3
Nyomtatás
Babos-curry-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az indiai babos curry a sok fűszernek köszönhetően elképesztően aromás: gyors és egyszerűen készülő ebéd, amitől garantáltan jóllaksz!

Ha kedveled az indiai ízeket, akkor ez a curry biztosan tetszeni fog! Az alapja vörösbab, ami egy sűrű, paradicsomos-fűszeres szaftban készül. Mivel a recept konzerves babbal készül, ezért a főzési idő mindössze pár perc, így még a rohanósabb hétköznapokba is könnyen beillesztheted.

A bab mellé főként olyan friss és szárított ízesítők kerülnek, mint a gyömbér, a chili, a kömény, a koriander, a kurkuma vagy a garam masala, az i-re a pontot pedig egy nagy adag friss koriander teszi fel, amely extra aromát és üdeséget ad az ételnek.

Babos curry

Babos-curry

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek. olaj
  • 2 tk. egész fűszerkömény
  • 2 közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 5 cm friss gyömbér apróra vágva
  • 2 kis piros chili vékonyan felszeletelve
  • 2 tk. őrölt koriander
  • 2 tk. garam masala
  • 1 tk. kurkuma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 400 g paradicsomkonzerv (feldarabolva)
  • 2 db konzerves vörösbab (leszűrve kb. 500 g)
  • 800 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes edényt hevítsünk fel az olajjal, és 1 perc alatt pirítsuk benne illatosra az egész köményt. Vigyázzunk, ne égjen meg.

Adjuk hozzá a vöröshagymát, dinszteljük 5-6 percig, majd mehet bele a fokhagyma, a gyömbér és a chili is. Pirítsuk 1-2 percig, majd adjuk hozzá az őrölt fűszereket (koriander, garam masala, kurkuma), keverjük hozzá a paradicsompürét, és kissé pirítsuk le.

Öntsük hozzá a paradicsomkonzervet, a leszűrt és átmosott vörösbabot és az alaplevet (vagy vizet), sózzuk, borsozzuk, és alacsony hőfokon főzzük 15-20 percig. Időnként keverjük át.

Egy krumplinyomóval passzírozzuk le a bab egy részét, ettől sűrűbb és krémesebb lesz a curry, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a friss koriandert. Párolt rizzsel fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon