Egyszerű bögrés muffin rengeteg csokival: kezdőknek is sikerülni fog

Bögrés kakaós muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A puha csokis muffin egyszerűen készül, a hozzávalókat bögrével is kimérheted, így kezdőknek is sikerülni fog a finomság összeállítása.

A muffin sikere töretlen, jött, látott és győzött. Ha eddig még nem sütöttél ilyen finomságot, akkor most itt az idő, hogy te is szerelembe ess a puha tésztájú sütivel. Muffint ma már sok helyen lehet kapni, boltokban, pékségekben és cukrászdákban, de hidd el, az otthoni változat sokkal finomabb és gazdaságosabb. A kakaós muffin tésztája álompuha, jól bírja a csomagolást, épp ezért remek választás az uzsonnásdobozba, jól fog esni a gyerekeknek.

Így még finomabb!

A csokis tésztába bátran keverhetsz 1 bögre áfonyát, málnát vagy cseresznyét, remekül illik bele a szezonális gyümölcs. Ha pedig a krémet hiányolnád, akkor vajkrém, csokikrém vagy sima tejszínhab mehet a tésztára.

Bögrés kakaós muffin

Bögrés kakaós muffin ct

Hozzávalók 18 darabhoz

  • 10 dkg tej- vagy étcsoki
  • 1 darab tojás
  • 0.5 bögre cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 bögre olaj
  • 2 bögre liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 bögre tej
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra. A muffinformát béleljük ki papírral.

A csokit törjük össze, majd vízgőz felett olvasszuk fel.

A tojást keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal.

A lisztet szitáljuk keverőtába és forgassuk egybe a sóval, sütőporral és a kakaóval. Ezután adjuk hozzá a tejet, az olvasztott csokit és a tojásos keveréket. Ha túl folyós a massza, akkor kevés lisztet keverjünk még hozzá.

A masszát adagoljuk a kibélelt forma háromnegyedéig, majd toljuk a sütőbe, és 18-22 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük