
Egyszerű bögrés muffin rengeteg csokival: kezdőknek is sikerülni fog

A puha csokis muffin egyszerűen készül, a hozzávalókat bögrével is kimérheted, így kezdőknek is sikerülni fog a finomság összeállítása.
A muffin sikere töretlen, jött, látott és győzött. Ha eddig még nem sütöttél ilyen finomságot, akkor most itt az idő, hogy te is szerelembe ess a puha tésztájú sütivel. Muffint ma már sok helyen lehet kapni, boltokban, pékségekben és cukrászdákban, de hidd el, az otthoni változat sokkal finomabb és gazdaságosabb. A kakaós muffin tésztája álompuha, jól bírja a csomagolást, épp ezért remek választás az uzsonnásdobozba, jól fog esni a gyerekeknek.
Így még finomabb!
A csokis tésztába bátran keverhetsz 1 bögre áfonyát, málnát vagy cseresznyét, remekül illik bele a szezonális gyümölcs. Ha pedig a krémet hiányolnád, akkor vajkrém, csokikrém vagy sima tejszínhab mehet a tésztára.
-
2023-08-31 08:32:01
-
2023-08-30 06:30:02
-
2023-08-09 10:32:01
Bögrés kakaós muffin

Hozzávalók 18 darabhoz
- 10 dkg tej- vagy étcsoki
- 1 darab tojás
- 0.5 bögre cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 bögre olaj
- 2 bögre liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 bögre tej
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra. A muffinformát béleljük ki papírral.
A csokit törjük össze, majd vízgőz felett olvasszuk fel.
A tojást keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal.
A lisztet szitáljuk keverőtába és forgassuk egybe a sóval, sütőporral és a kakaóval. Ezután adjuk hozzá a tejet, az olvasztott csokit és a tojásos keveréket. Ha túl folyós a massza, akkor kevés lisztet keverjünk még hozzá.
A masszát adagoljuk a kibélelt forma háromnegyedéig, majd toljuk a sütőbe, és 18-22 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!