Kiadós, csicseriborsóval töltött padlizsán: pompás lakoma hús nélkül

1
Nyomtatás
Csicseriborsóval töltött padlizsán cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A padlizsán remek zöldség, melyet hússal vagy más zöldséges ragukkal töltve is érdemes kipróbálni.

Ha padlizsán, akkor mindenki a fantasztikus padlizsánkrémre gondol, vagy a grillezésre, hisz ez a zöldség nagyon finom forró rácson sütve. És ott van még a muszaka, ami az egyik leghíresebb padlizsános fogás. A padlizsán nem csak az íze miatt különleges: botanikailag gyümölcs, felhasználását tekintve pedig zöldség, mely tele van kinccsel az emberi szervezet számára. Az izgalmas alapanyag sokféleképpen felhasználható, ha valami különlegesre vágysz, akkor töltsd meg darált hússal vagy zöldséges raguval.

Így lesz még finomabb!

Mi most fűszeres csicseriborsóval gazdagítottuk. A ragut érdemes továbbálmodni, akár keverhetsz hozzá kevés darált húst, vagy maradva a zöldségeknél, aszalt paradicsomot. Mielőtt pedig sütőbe tolnád a töltelékkel gazdagított padlizsánt, feta sajtot is szórhatsz a tetejére.

Csicseriborsóval töltött padlizsán

Csicseriborsóval töltött padlizsán ct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 darab padlizsán (közepes)
  • kevés olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg csicseriborsó-konzerv
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt mossuk meg, majd középen, hosszában vágjuk félbe, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A padlizsánt locsoljuk meg kevés olajjal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-40 percre.

A hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután a lecsepegtetett csicseriborsót adjuk hozzá, fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, chilivel és fokhagymával. A sűrített paradicsomot is keverjük hozzá, esetleg egy kevés vizet, és 15-18 perc alatt főzzük készre.

A megsült padlizsánt a középen ejtett vágásnál óvatosan nyissuk szét, majd töltsük meg a csicseriborsóval. Ezután toljuk vissza a sütőbe még 5-8 percre, majd tálaljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon