
Vajpuha tejszínes csirkecomb: a pompás fogás egyszerűen készül

A csirkecomb tejszínes, fokhagymás szósszal nyakon öntve kerül a sütőbe, így a hús kellemesen omlós és ízletes lesz.
Amikor nem szeretnék sok időt tölteni a konyhában, mégis jólesne a meleg étel, akkor csirkecombot vagy szárnyát tolok a sütőbe. Szeretem a hagyományos, egyszerű fűszerezésű sülteket, ám néha jólesik elrugaszkodni a megszokottól, és kipróbálni valami újat.
A tejszínes csirkecomb az egyik legegyszerűbb recept, amit ismerek, kezdők is bátran elkészíthetik. A hús a tejszínes szószban sül készre, így lesz vajpuha, a fokhagymás, chilis fűszerezéstől pedig pikáns. Ha szeretnéd, brokkolit és kelbimbót is tehetsz mellé, így a körettel együtt lesz kész a fogás. Hogy még finomabb legyen, reszelt sajtot is szórj rá bátran.
-
2023-06-07 07:32:01
-
2023-05-13 09:28:01
-
2023-05-07 08:36:02
Egyszerű tejszínes csirkecomb

Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 darab csirkecomb ( alsó vagy felső)
- só és bors ízlés szerint
- chilipehely ízlés szerint
- kevés olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 ml főzőtejszín
Elkészítés:
A megtisztított csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal és chilipehellyel.
Egy magas falú serpenyőben vagy edényben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük rá a combokat, és süssük oldalanként 3-4 percig. Ezután a húsokat szedjük ki egy tepsire vagy jénaira.
A reszelt vagy finomra vágott vöröshagymát dinszteljük üvegesre a serpenyőben visszamaradt zsiradékon, majd dobjuk rá a finomra aprított fokhagymát, pirítsuk 1-2 percig, utána öntsük hozzá a tejszínt, és forraljuk egybe. Ezután a tejszínt öntsük a combokra, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük készre 30-35 perc alatt.
A kész combokat rizzsel és párolt zöldségekkel, esetleg könnyű salátával kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!