Vajpuha tejszínes csirkecomb: a pompás fogás egyszerűen készül

tejszínes csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkecomb tejszínes, fokhagymás szósszal nyakon öntve kerül a sütőbe, így a hús kellemesen omlós és ízletes lesz.

Amikor nem szeretnék sok időt tölteni a konyhában, mégis jólesne a meleg étel, akkor csirkecombot vagy szárnyát tolok a sütőbe. Szeretem a hagyományos, egyszerű fűszerezésű sülteket, ám néha jólesik elrugaszkodni a megszokottól, és kipróbálni valami újat.

A tejszínes csirkecomb az egyik legegyszerűbb recept, amit ismerek, kezdők is bátran elkészíthetik. A hús a tejszínes szószban sül készre, így lesz vajpuha, a fokhagymás, chilis fűszerezéstől pedig pikáns. Ha szeretnéd, brokkolit és kelbimbót is tehetsz mellé, így a körettel együtt lesz kész a fogás. Hogy még finomabb legyen, reszelt sajtot is szórj rá bátran.

Egyszerű tejszínes csirkecomb

tejszínes csirkecomb ct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 darab csirkecomb ( alsó vagy felső)
  • só és bors ízlés szerint
  • chilipehely ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 ml főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal és chilipehellyel.

Egy magas falú serpenyőben vagy edényben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük rá a combokat, és süssük oldalanként 3-4 percig. Ezután a húsokat szedjük ki egy tepsire vagy jénaira.

A reszelt vagy finomra vágott vöröshagymát dinszteljük üvegesre a serpenyőben visszamaradt zsiradékon, majd dobjuk rá a finomra aprított fokhagymát, pirítsuk 1-2 percig, utána öntsük hozzá a tejszínt, és forraljuk egybe. Ezután a tejszínt öntsük a combokra, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük készre 30-35 perc alatt.

A kész combokat rizzsel és párolt zöldségekkel, esetleg könnyű salátával kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük