Sült csirkecomb gombával és krumplival körítve: a munka nagy részét a sütő végzi
Egyszerűen elkészíthető a fenséges tepsis lakoma, melyben a pirosra sült csirkecomb a körettel együtt kerül ki a sütőből.
Amikor nem szeretnék sok időt tölteni a konyhában, mégis jólesne a meleg étel, akkor csirkecombot vagy szárnyát tolok a sütőbe. Szeretem a hagyományos, egyszerű fűszerezésű sülteket, ám néha jólesik elrugaszkodni a megszokottól, és kipróbálni valami újat.
A tejszínes csirkecomb az egyik legegyszerűbb recept, amit ismerek, kezdők is bátran elkészíthetik. A hús a tejszínes szószban sül készre, így lesz vajpuha, a fokhagymás, chilis fűszerezéstől pedig pikáns. Ha szeretnéd, brokkolit és kelbimbót is tehetsz mellé, így a körettel együtt lesz kész a fogás. Hogy még finomabb legyen, reszelt sajtot is szórj rá bátran.
A megtisztított csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal és chilipehellyel.
Egy magas falú serpenyőben vagy edényben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük rá a combokat, és süssük oldalanként 3-4 percig. Ezután a húsokat szedjük ki egy tepsire vagy jénaira.
A reszelt vagy finomra vágott vöröshagymát dinszteljük üvegesre a serpenyőben visszamaradt zsiradékon, majd dobjuk rá a finomra aprított fokhagymát, pirítsuk 1-2 percig, utána öntsük hozzá a tejszínt, és forraljuk egybe. Ezután a tejszínt öntsük a combokra, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük készre 30-35 perc alatt.
A kész combokat rizzsel és párolt zöldségekkel, esetleg könnyű salátával kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors