
Egyszerű, mégis különleges fokhagymás tészta – Parmezánnal és petrezselyemmel meghintve az igazi

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába

Málnás-fehér csokis zabkeksz: a banántól lesz puha a belseje

Sütőben sült tőkehalfilé párolt spenóttal: egészséges, ízletes és könnyű

Pompás, aranybarnára sült krumplis omlett: napindítónak is tökéletes

Mutatjuk az 5 leggyorsabban romló élelmiszert: veszélyforrások is lehetnek
A világ legegyszerűbb tésztás receptje, amelynek hozzávalói egy jól felszerelt éléskamrában mindig kéznél vannak, na jó, a parmezánt és a friss petrezselymet leszámítva, de ez a két alapanyag akár el is hagyható.
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető tésztás étel, ami szerénysége ellenére mégis pompás fogás, a fokhagyma intenzív ízét kedvelők imádni fogják ezt a receptet.
Bár egyszerű, ha nem figyelünk, könnyen elronthatjuk az ételt. A fokhagymákat hajszálvékonyra kell felkarikázni, majd kb. 8 evőkanál olívaolajban lassú tűzön, óvatosan kell szép aranybarna színűre pirítani. Nagyon vigyázni kell, mert ha nem figyelünk oda, a fokhagyma túlságosan megbarnulhat, megéghet, akkor pedig ehetetlenül keserűvé válik.
Fűszerezésnél frissen őrölt só és bors kerül a fokhagymás tésztára, így is fogyasztható, de akkor a legfinomabb, ha bőségesen megszórjuk parmezánnal és petrezselyemmel.
Fokhagymás tészta

Hozzávalók -+ személyre
- 25 dkg spagetti
- 6 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt só és bors
- 8 ek. olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint parmezán
Elkészítés:
A tésztát készítsük el a csomagoláson írtak szerint.
A fokhagymákat tisztítsuk meg, karikázzuk hajszálvékonyra, majd alacsony lángon, olívaolajon pirítsuk aranybarnára. Adagoljunk a tészta főzővizéből egy-két szedőkanállal a fokhagymára, ízesítsük frissen őrölt sóval és borssal, majd, ha felforrt, vegyük le a tűzhelyről, keverjük össze a tésztával, parmezánnal és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Fotó: Getty Images