Fenséges, szaftos kacsamell gránátalmával: a bőre ropogós, a húsa puha

3
Nyomtatás
granatalmas-kacsamell
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gránátalmás kacsamell elegáns és különleges, mégis könnyen és gyorsan elkészíthető otthon.

A kacsamell az egyik legfinomabb hús, amit változatosan tálalhatsz, és igazi ünnepi hangulatot varázsol az asztalra. Nagy előnye, hogy nem kell vele sok időt tölteni, ráadásul fűszerezni sem szükséges különösebben.

A tökéletes kacsamell elkészítése azonban igényel némi figyelmet és praktikát. Feltétlenül hagyd szobahőmérsékletűre melegedni sütés előtt. A bőre legyen teljesen száraz, és feltétlenül irdald be.

A rozé kacsamell rendkívül népszerű. Ez azt jelenti, hogy a belseje közepesen átsült, vagyis rózsaszín és szaftos marad, miközben a külső része aranybarnára és ropogósra sül.

Tipp

Tedd ünnepivé gránátalmás szósszal! A rubinvörös gyümölcs frissessége és enyhén édeskés íze kiválóan harmonizál a kacsamell zsírosabb, szaftosabb részeivel. Ez a fogás kiválóan párosítható egy könnyű krumplipürével vagy akár hercegnőburgonyával

Gránátalmás kacsamell

granatalmas-kacsamell

Hozzávalók 4 személyre

A kacsamellhez:

  • 4 db kacsamell
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors

A szószhoz:

  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2 db gránátalma
  • 1 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A kacsamell bőrét keresztirányban vágjuk be egy éles késsel, ügyelve arra, hogy ne érjük el a húst. Sózzuk, borsozzuk alaposan mindkét oldalon.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és a kacsamelleket a bőrös felükkel lefelé süssük 5-7 percig. Ha a bőr aranybarna és ropogós, fordítsuk meg a melleket, és süssük további 5-6 percig.

Mikor a kacsamell mindkét oldala megsült, vegyük ki a serpenyőből. Tegyük át előmelegített sütőbe, és 210 fokon süssük 8-9 percig. Pihentessük 5-10 percig, ez segít megőrizni a hús puhaságát és szaftosságát.

A szószhoz az egyik gránátalma magjait szedjük ki, a másiknak a levét facsarjuk ki. Abba a serpenyőbe, amelyikben a hús is sült, öntsük bele a vörösbort, és főzzük fel a húsból visszamaradt zsiradékkal. Adjuk hozzá a mézet és a gránátalma levét. Főzzük addig, amíg a szósz kicsit besűrűsödik, ez körülbelül 5 perc. A kacsamellet a szósszal együtt tálaljuk, a tetejére tegyük a gránátalma magjait. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon