Pompás céklakrém fetával keverve: öröm belőle minden falat
A színpompás kence öröm a szemnek és az ízlelőbimbóknak is. Az ízek kialakításánál ne sajnáld belőle a frissen őrölt borsot.
A vitaminokban bővelkedő cékla aranyat ér a konyhában, rengeteg finomság készülhet belőle. Ha szereted a házi kencéket és a céklát, akkor ezt a gyönyörű kenyérrevalót kötelező kipróbálnod.
A céklás kence feta sajttal dúsítva készül, ami alapból is sós, ezért a fűszerezésnél óvatosan az alapízesítővel. Én nem javaslom a használatát, de személye válogatja. Amit viszont ajánlok, az a frissen őrölt bors, ettől lesz igazán pikáns. A házi kence jólesik kenyérre kenve, de zöldségek és húsok mellé is kínálható.
Házi céklakrém
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg cékla
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál ecet
- 15 dkg feta sajt
- őrölt bors ízlés szerint
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 marék fenyőmag (opcionális)
Elkészítés:
A céklát alaposan mossuk meg, majd így héjastól, bő, sós, ecetes vízben főzzük puhára.
Miután kihűlt a cékla, pucoljuk meg, és kockázzuk közepes méretűre. Ezután adjuk hozzá a feta sajtot, őrölt borsot, balzsamecetet, és turmixoljuk simára.
A kencét kínáljuk pirítóssal, ha szeretnénk, pirított fenyőmaggal is megszórhatjuk.
-
2024-03-01 07:30:01
-
2024-01-11 07:32:02
-
2024-01-01 07:52:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!