Pompás céklakrém fetával keverve: öröm belőle minden falat

Házi céklakérm cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A színpompás kence öröm a szemnek és az ízlelőbimbóknak is. Az ízek kialakításánál ne sajnáld belőle a frissen őrölt borsot.

A vitaminokban bővelkedő cékla aranyat ér a konyhában, rengeteg finomság készülhet belőle. Ha szereted a házi kencéket és a céklát, akkor ezt a gyönyörű kenyérrevalót kötelező kipróbálnod.

A céklás kence feta sajttal dúsítva készül, ami alapból is sós, ezért a fűszerezésnél óvatosan az alapízesítővel. Én nem javaslom a használatát, de személye válogatja. Amit viszont ajánlok, az a frissen őrölt bors, ettől lesz igazán pikáns. A házi kence jólesik kenyérre kenve, de zöldségek és húsok mellé is kínálható.

Házi céklakrém

Házi céklakérm ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg cékla
  • só ízlés szerint
  • 2 evőkanál ecet
  • 15 dkg feta sajt
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 marék fenyőmag (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A céklát alaposan mossuk meg, majd így héjastól, bő, sós, ecetes vízben főzzük puhára.

Miután kihűlt a cékla, pucoljuk meg, és kockázzuk közepes méretűre. Ezután adjuk hozzá a feta sajtot, őrölt borsot, balzsamecetet, és turmixoljuk simára.

A kencét kínáljuk pirítóssal, ha szeretnénk, pirított fenyőmaggal is megszórhatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük