Isteni, fűszeres egytálétel krumplival és karfiollal: így készül az aloo gobi

krumplis-karfiolos-egytaletel
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Vegán és vegetáriánus étrendbe is beilleszthető ez az indiai étel, de annyira gazdag az ízvilága, hogy a húsevők sem fognak csalódni benne.

Fél órán belül kész ez az izgalmas, fűszeres indiai fogás: bár csak zöldségek kapnak helyet benne, rizzsel kínálva nagyon tartalmas lesz. Az aloo gobi alapját krumpli és karfiol képezi, amelyeket első körben puhára főznek vagy párolnak, majd fűszeres-hagymás alappal forgatnak össze. Ha van párolóedényed, azzal érdemes dolgozni, de ha nincs, az alább olvasható módszer is tökéletesen működik.

A receptnek több változata is létezik: a fűszerezés mindenhol azonos, de egyes verziókban víz helyett paradicsomlevet használnak, vagy sűrített paradicsomot kevernek az alapba. Ha túl intenzívnek érzed a fűszerek ízét, érdemes kipróbálni paradicsommal.

Krumplis-karfiolos egytálétel

karfiolos-curry

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g krumpli
  • 500 g karfiolrózsa
  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 120 ml víz
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 tk őrölt koriander
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk garam masala
  • 0.5 tk őrölt gyömbér
  • 0.5 tk kurkuma
  • ízlés szerint chilipehely
  • 1 ek citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk 2x2 centis kockákra. A karfiolt szedjük rózsáira. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre.

Forraljunk egy lábasban enyhén sós vizet. Dobjuk bele a krumplit, főzzük kb. 10 percig, majd adjuk hozzá a karfiolt, és főzzük további 5 percig. A zöldségeket szűrjük le.

Közben forrósítsunk olajat egy nagyobb serpenyőben. Dobjuk rá a hagymát, dinszteljük puhára kb. 5 perc alatt. Öntsük fel a vízzel, majd adjuk hozzá az összes fűszert. Forgassuk bele a puha krumplit és karfiolt is, majd 1 perc után adjuk hozzá a citromlevet. 

Rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük