Mediterrán lecsó cukkinivel: bográcsban is összedobható

8
Nyomtatás
Mediterrán cukkinis lecsó cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A mediterrán lecsó cukkinivel és vörösborral készül. Tartalmas és ízletes fogás, amely ropogós héjú kenyérrel kínálva az igazi!

Ha nyár, akkor kezdődik a lecsószezon. A fogás sokféle recept szerint kipróbálható. Ahány ház, annyiféle recept, és a nemzetek konyhájáról sem szabad megfeledkezni. Lecsót a franciák, olaszok és törökök is készítenek.

Az alapzöldségek mellé (hagyma, paprika, paradicsom) más is kerülhet. Elfér még a fazékban vagy a bográcsban a kolbász, cukkini, káposzta, vagy más alapanyag, amit jónak vélsz. Az étel ízesítésével is érdemes játszani, lehet csípősebb, vagy friss mediterrán fűszernövényektől is megkaphatja a karakterét.

A mediterrán lecsó vörösborral, passzírozott paradicsommal és kakukkfűvel készül. Fűszerek közül oregánót is lehet használni, aki pedig szereti a tüzes ízeket, az tört jalapeñóval vagy Cayenne-borssal növelje a lecsó erejét. A kész lecsó kínálható nokedlivel, rizzsel vagy ropogós héjú kenyérrel.

Mediterrán cukkinis lecsó

Mediterrán cukkinis lecsó ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 fej vöröshagyma
  • 5 darab tévépaprika
  • 2 darab hegyes erős paprika (elhagyható)
  • 4 darab paradicsom
  • 2 darab cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 dl vörösbor
  • 400 g paradicsompassata
Recept idők

Elkészítés:

Az összes zöldséget tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.

Egy magas falú edényben hevítsünk fel egy kevés olajat, majd dobjuk rá az előkészített hagymát, és dinszteljük 3-4 percig. Ezután az előkészített paradicsomot és a paprikákat is forgassuk hozzá.

A zöldségeket 5-8 percig dinszteljük, közben fűszerezzük fűszerpaprikával, sóval, borssal és kakukkfűvel. Ezután jöhet a cukkini és a fokhagyma.

Körülbelül 5-6 perc múlva öntsük fel vörösborral és a paradicsompassatával.

A lecsót főzzük 15-20 percig. Időnként kóstoljunk, akkor jó, ha a zöldségek roppanósak, a szaft pedig sűrű.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon