Padlizsános csicserisaláta sok zöldfűszerrel: főételként is helytáll
Mediterrán hangulatú, padlizsánnal és csicseriborsóval készülő salátát tehetsz az asztalra, ha ezt a receptet választod: annyira tartalmas, hogy egytálételnek is beillik.
Ha egy gyorsan összedobható, mégis egészséges és tápláló fogást keresel, akkor a csicseriborsóval készülő ételek mindig jó választásnak bizonyulnak. A semleges ízű hüvelyesnek ugyanis nagyon magas a fehérjetartalma, emellett pedig rostokban és ásványi anyagokban is bővelkedik, így fogyasztása után hosszú órákra jóllaksz majd.
Ebben a salátában is a csicseri a főszereplő, mellé pedig padlizsán kerül, az egészet pedig a friss, mediterrán hangulatot idéző zöldfűszerek teszik ellenállhatatlanná. A salátát fogyaszthatod önmagában, de húsok mellé köretként is megállja a helyét.
Padlizsános csicserisaláta
Hozzávalók 2 személyre
- 3 ek olívaolaj
- 1 nagy db padlizsán
- 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 0.5 tk só
- 1 csipet bors
- 1 csipet chilipehely
- 1 tk szárított kakukkfű
- 400 g konzerves csicseriborsó leszűrve
- 0.5 db biocitrom leve és reszelt héja
- 1 csokor petrezselyem apróra vágva
- 1 csokor bazsalikom apróra vágva
Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg, tetszés szerint hámozzuk meg (de akár rajta is maradhat a héja), majd daraboljuk 1,5-2 cm-es kockákra. Hevítsünk 2 evőkanál olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, majd magas hőfokon, folyamatos rázogatás vagy keverés mellett pirítsuk 5-6 percig a padlizsánt. Ha már szép aranybarna, szedjük a kockákat egy tálba, és tegyük félre.
A maradék 1 evőkanál olajon dinszteljük üvegesre a fokhagymát, adjuk hozzá a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük a chilipehellyel és szárított kakukkfűvel, majd öntsünk hozzá 2-3 evőkanálnyi vizet, és fedő alatt 5-6 perc alatt pároljuk puhára.
Adjuk hozzá a leszűrt csicseriborsó-konzervet, a petrezselymet, a bazsalikomot, a citromhéjat, és locsoljuk meg a citrom levével. Alaposan forgassuk össze, igény szerint adjunk hozzá még sót vagy citromlevet, és még melegen vagy kihűlés után fogyasszuk.
-
2024-04-12 08:32:01
-
2024-03-12 08:52:01
-
2024-02-01 09:36:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!