Padlizsános csicserisaláta sok zöldfűszerrel: főételként is helytáll

Padlizsanos-csicserisalata-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mediterrán hangulatú, padlizsánnal és csicseriborsóval készülő salátát tehetsz az asztalra, ha ezt a receptet választod: annyira tartalmas, hogy egytálételnek is beillik.

Ha egy gyorsan összedobható, mégis egészséges és tápláló fogást keresel, akkor a csicseriborsóval készülő ételek mindig jó választásnak bizonyulnak. A semleges ízű hüvelyesnek ugyanis nagyon magas a fehérjetartalma, emellett pedig rostokban és ásványi anyagokban is bővelkedik, így fogyasztása után hosszú órákra jóllaksz majd.

Ebben a salátában is a csicseri a főszereplő, mellé pedig padlizsán kerül, az egészet pedig a friss, mediterrán hangulatot idéző zöldfűszerek teszik ellenállhatatlanná. A salátát fogyaszthatod önmagában, de húsok mellé köretként is megállja a helyét.

Padlizsános csicserisaláta

Padlizsanos-csicserisalata

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 nagy db padlizsán
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 0.5 tk
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet chilipehely
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 400 g konzerves csicseriborsó leszűrve
  • 0.5 db biocitrom leve és reszelt héja
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva
  • 1 csokor bazsalikom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt mossuk meg, tetszés szerint hámozzuk meg (de akár rajta is maradhat a héja), majd daraboljuk 1,5-2 cm-es kockákra. Hevítsünk 2 evőkanál olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, majd magas hőfokon, folyamatos rázogatás vagy keverés mellett pirítsuk 5-6 percig a padlizsánt. Ha már szép aranybarna, szedjük a kockákat egy tálba, és tegyük félre.

A maradék 1 evőkanál olajon dinszteljük üvegesre a fokhagymát, adjuk hozzá a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük a chilipehellyel és szárított kakukkfűvel, majd öntsünk hozzá 2-3 evőkanálnyi vizet, és fedő alatt 5-6 perc alatt pároljuk puhára.

Adjuk hozzá a leszűrt csicseriborsó-konzervet, a petrezselymet, a bazsalikomot, a citromhéjat, és locsoljuk meg a citrom levével. Alaposan forgassuk össze, igény szerint adjunk hozzá még sót vagy citromlevet, és még melegen vagy kihűlés után fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük