Padlizsános csicserisaláta sok zöldfűszerrel: főételként is helytáll

Padlizsanos-csicserisalata-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mediterrán hangulatú, padlizsánnal és csicseriborsóval készülő salátát tehetsz az asztalra, ha ezt a receptet választod: annyira tartalmas, hogy egytálételnek is beillik.

Ha egy gyorsan összedobható, mégis egészséges és tápláló fogást keresel, akkor a csicseriborsóval készülő ételek mindig jó választásnak bizonyulnak. A semleges ízű hüvelyesnek ugyanis nagyon magas a fehérjetartalma, emellett pedig rostokban és ásványi anyagokban is bővelkedik, így fogyasztása után hosszú órákra jóllaksz majd.

Ebben a salátában is a csicseri a főszereplő, mellé pedig padlizsán kerül, az egészet pedig a friss, mediterrán hangulatot idéző zöldfűszerek teszik ellenállhatatlanná. A salátát fogyaszthatod önmagában, de húsok mellé köretként is megállja a helyét.

Padlizsános csicserisaláta

Padlizsanos-csicserisalata

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 nagy db padlizsán
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 0.5 tk
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet chilipehely
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 400 g konzerves csicseriborsó leszűrve
  • 0.5 db biocitrom leve és reszelt héja
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva
  • 1 csokor bazsalikom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt mossuk meg, tetszés szerint hámozzuk meg (de akár rajta is maradhat a héja), majd daraboljuk 1,5-2 cm-es kockákra. Hevítsünk 2 evőkanál olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, majd magas hőfokon, folyamatos rázogatás vagy keverés mellett pirítsuk 5-6 percig a padlizsánt. Ha már szép aranybarna, szedjük a kockákat egy tálba, és tegyük félre.

A maradék 1 evőkanál olajon dinszteljük üvegesre a fokhagymát, adjuk hozzá a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük a chilipehellyel és szárított kakukkfűvel, majd öntsünk hozzá 2-3 evőkanálnyi vizet, és fedő alatt 5-6 perc alatt pároljuk puhára.

Adjuk hozzá a leszűrt csicseriborsó-konzervet, a petrezselymet, a bazsalikomot, a citromhéjat, és locsoljuk meg a citrom levével. Alaposan forgassuk össze, igény szerint adjunk hozzá még sót vagy citromlevet, és még melegen vagy kihűlés után fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük