Fenséges fokhagymás mártogatós: 5 perc alatt kész is
Bejelentkeztek a vendégek, és csak pár perced maradt az előkészületekre? Dobd össze ezt a gyors mártogatóst, és kínáld chipsszel vagy zöldségdarabokkal.
A pakora a magyaros tócsninak egy gazdagon fűszerezett indiai változata, amely szinte bármilyen zöldségből készülhet. Ebbe a verzióba reszelt répa és krumpli kerül, fűszerek közül pedig a gyömbér, a friss és őrölt koriander, a kömény és a chili a főszereplők.
A hazai tócsnival ellentétben a zöldségeket nem finomliszt és tojás fogja össze, hanem finomra őrölt csicseriborsóliszt, amely folyadékkal elkeverve tojás nélkül is szépen összetartja a masszát. Így nemcsak vegán lesz ez a fogás, de gluténmentes is.
Tegyünk minden hozzávalót egy tálba, és alaposan dolgozzuk össze.
Hevítsünk egy kevés olajat egy serpenyőben, kanalazzunk bele 1-1,5 evőkanálnyi masszát, kissé lapítsuk szét, és közepes hőfokon, oldalanként 2-3 perc alatt süssük a tócsnikat aranybarnára. Ha túl gyorsan elkezdenek pirulni, akkor vegyük alacsonyabbra a hőfokot.
Szedjük őket papírtörlőre, és tetszőleges mártogatóssal vagy zöldségekkel fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu