Házi pumpkin spice szirup a legjobb lattéhoz: melegítő ital az őszi napokra

pumpkin-spice-szirup
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Miért vennéd meg készen, ha házilag is készíthetsz isteni pumpkin spice lattét? Csak főzz hozzá egy szirupot az alábbi recept szerint, és garantált az illatos, mennyei kávé.

Ha kedveled a népszerű kávézóban kapható, illatos pumpkin spice lattét, próbáld ki a házi verziót, még sokkal finomabb lesz, ráadásul garantáltan adalékanyagoktól mentes. Igaz, rá kell szánni egy kis időt a sütőtök sütése miatt, de utána már gyerekjáték az elkészítése.

A szirup viszonylag nagy adagban készül, így sokáig élvezheted a pumpkin spice lattédat, ráadásul rengeteg pénzt is megspórolhatsz vele. Bár készen is kapható pumpkin spice fűszerkeverék, nem érdemes megvenni, a fahéj-gyömbér-szegfűszeg-szerecsendió négyese tökéletesen működik.

A kész szirupot légmentesen lezárva, 2 hétig tárolhatod a hűtőben, így egy ideig akár minden reggeledet pumpkin spice lattéval indíthatod.

Pumpkin spice szirup

pumpkin-spice-szirup2

Hozzávalók 7 decihez

Szirup:

  • 500 ml víz
  • 300 g cukor
  • 100 g barna cukor
  • 1 tk fahéj
  • 0.5 tk szerecsendió
  • 0.5 tk őrölt gyömbér
  • 0.5 tk őrölt szegfűszeg
  • 6 púpos ek sütőtökpüré

Latte:

  • 200 ml tej
  • 2 ek szirup
  • 40 ml eszpresszó
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtökpüréhez vágjunk szeletekre egy tököt, majd 200 fokon, kb. 40-50 perc alatt süssük puhára. Utána hámozzuk meg, majd kb. 50 ml vízzel pürésítsük le. 6 evőkanál pürére lesz szükségünk, a többit használjuk fel sütikhez, például ehhez a kekszhez vagy pitéhez.

Tegyünk minden hozzávalót egy kis lábasba. Alacsony lángon kezdjük el melegíteni, míg a cukor elolvad, majd még gyöngyözve főzzük 5 percig.

A kész szirupot szitán szűrjük át, majd légmentesen zárható edényben tároljuk. A hűtőben 2 hétig eláll.

A lattéhoz a tejet melegítsük meg, majd habosítsuk fel. Főzzünk egy eszpresszót, keverjük bele a szirupot, majd öntsük fel a habos tejjel. Fahéjjal megszórva kínáljuk.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon