Rakott bolognai rengeteg sajttal: másnap is ugyanolyan finom

Rakott bolognai cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha két napra terveznéd a menüt, akkor a lehető legjobb receptbe botlottál bele. A szaftos rakott tészta nagyon finom és olyan tartalmas, hogy egy kisebb hadsereg is jóllakik vele.

A bolognai sok gyermek és persze felnőtt kedvenc étele. A klasszikus receptet érdemes továbbálmodni, itt-ott kicsit változtatni rajta. Mi most sok sajttal megszórva toltuk a sütőbe, a végeredmény pedig fantasztikus lett!

A rakott bolognai laktató étel, mely másnap, újramelegítve is mennyei. Az ellenállhatatlan fogás finom sertés-, marha-, csirke- vagy pulykahúsból készítve, a tésztából is válassz ízlésednek megfelelően. Ha szeretnéd, készítsd el spagettiből, pennéből vagy makaróniból. A sajton nem érdemes spórolni, ha pedig lehetőséged van rá, friss fűszernövényeket használj az ízesítésnél, úgy sokkal pompásabb.

Rakott bolognai

Rakott bolognai ct

Hozzávalók 6 személyre

  • 500 g tészta
  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 800 g darált hús
  • só, bors ízlés szerint
  • 4 dl paradicsompassata
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • kevés víz szükség szerint
  • 35 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük meg a csomagoláson írtak szerint, de még csak félpuhára.

Az olajat hevítsük fel és dobjuk rá a finomra vágott vöröshagymát, dinszteljük üvegesre. Ezután a darált húst is adjuk hozzá és pirítsuk a húst fehéredésig, közben fűszerezzük sóval és borssal. A jól lepirított húst öntsük fel paradicsompassatával és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, füstölt paprikát, oregánót és bazsalikomot. A ragut főzzük 35-40 percig, közben keverjük át, ha szükséges, kevés vizet öntsünk hozzá.

Amikor elkészült, a főtt tésztával forgassuk egybe, majd simítsuk tepsibe a húsos tésztát.

A tészta tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre, míg a sajt szépen ráolvad.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon