Brokkolisaláta balzsamecetes öntettel: aszalt paradicsom gazdagítja
Ez a brokkolisaláta amennyire színes, épp olyan finom is: sok vitamindús zöldség alkotja, és mennyei balzsamecetes öntet teszi izgalmassá!
Ha szeretsz újdonságokkal kísérletezni, akkor ezt a reform rakott brokkolit mindenképp próbáld ki! Vegán, így semmiféle tejterméket, húst vagy tojást nem tartalmaz, mégis szuper krémes és ízes, és tele van fehérjével.
A rózsáira szedett brokkolira egy hagymás-fűszeres-kókuszkrémes szósz kerül, amelybe füstölt tofu és sörélesztőpehely is kerül. Előbbi értékes növényi fehérjékkel gazdagítja az ételt, a sörélesztő pedig amellett, hogy tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, még sajtos ízt is ad a szósznak.
A hagymát és a fokhagymát dinszteljük 2-3 percig az olajon, majd morzsoljuk bele a lecsepegtetett tofut, és együtt is pirítsuk 2 percig.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a sörélesztőt, a kakukkfüvet, a pirospaprikát és fokhagyma-granulátumot, majd öntsük fel a kókuszkrémmel, és forraljuk fel.
Közben egy tálkában keverjük csomómentesre a kukoricakeményítőt a vízzel, és keverjük az alaphoz. Forraljuk fel, forgassuk bele a leöblített brokkolit, és ha mindenhol alaposan átjárta a szósz, akkor borítsuk kiolajozott tepsibe.
Takarjuk le alufóliával, tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30 percig süssük, majd vegyük le a fóliát, és további 20 percre tegyük vissza, hogy a teteje picit megpiruljon.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu