Így lesz szuper ropogós a krumplichips: ezekkel a tippekkel biztos a siker
Krumplit sütni mindenki tud, de ha igazán ropogós chipsre vágysz, oda kell figyelni 1-2 dologra, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
Chips nem csak krumpliból készülhet, más zöldségekből és gyümölcsökből is érdemes kipróbálni. Népszerű almából, cukkiniből vagy répából, mi pedig most egy kelkáposztásat mutatunk.
A kelkáposzta nagyon egészséges, ráadásul rengeteg fantasztikus étel kerülhet belőle az asztalra. Sőt még nassolnivaló is! A ropogós kelkáposztachips akkor a legjobb, ha jó fűszeres. A recept csak sóval is működik, de sokkal jobban jársz, ha megbolondítod frissen őrölt borssal, chilivel, fokhagymával, köménnyel, és még parmezán is mehet rá.
A kelkáposztát szedjük leveleire, majd mossuk meg, és csepegtessük le. Ezután tépkedjük kis darabokra, a keményebb ereket, szárakat távolítsuk el.
A káposztadarabokat olívaolajjal alaposan forgassuk egybe.
Az olajos leveleket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy legyen a darabok között pici hely, ne fedjék egymást.
A kelkáposztadarabokat fűszerezzük sóval, borssal, chilivel, fokhagyma-granulátummal. Ezután toljuk 130 fokos sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre, félidőben forgassuk át.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu