
Tejszínes-fehérboros csirkecomb serpenyőben sütve: szaftos marad a hús
Kívül ropogós, belül szaftos és puha marad a csirke ebben a krémes szószban, az egyserpenyős fogás gyorsan elkészül.
Ehhez a fogáshoz friss vagy akár fagyasztott spenót is tökéletes, amit gombával és tejszínnel bolondítunk meg, hogy végül tökéletes harmóniát alkosson a gnocchival.
Könnyed, ízletes, laktató és húsmentes vacsora készül ezekből a finom hozzávalókból, ami ráadásul mindössze 20 perc alatt összedobható.
A gombákat tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel vékonyra.
Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a gombát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd kb. 4-5 percig pirítsuk, amíg a gomba levet nem ereszt és el nem kezd színt kapni.
Ezután vegyük ki a gomba felét egy tálba, és tegyük félre.
Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a gombát pároltuk, és amiben benne hagytuk a gomba felét, adjuk hozzá a gnocchit, az alaplevet, a tejszínt, az olasz fűszereket, a füstölt paprikát, a sót, illetve préseljük rá a fokhagymagerezdeket is.
Közepes lángon kezdjük el melegíteni, és alaposan keverjük össze a hozzávalókat.
Fedjük le a serpenyőt, majd főzzük kb. 5-8 percig, amíg a gnocchi is megfő és az ízek is szépen összeérnek.
Végül adjuk hozzá a spenótot – ez lehet friss vagy fagyasztott is, utóbbi kiolvasztva –, majd főzzük tovább közepes lángon, amíg a spenót szépen összeesik, a szósz pedig besűrűsödik.
Ha elkészült az étel, szedjük tányérokba, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, illetve a korábban félretett gombát is tegyük az adagok tetejére.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu