Tárkonyos lencsefőzelék spórolós napokra: egyszerűen készül

Tárkonyos lencsefőzelék cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ízletes lencsefőzelék alig valamiből készül, tartalmas, melengető étel, mely hússal és nélküle is jólesik.

A lencse ősi alapanyag, melyből csodás étkek készülhetnek. Az egyik legegyszerűbb fogás a lencsefőzelék, mely pörkölttel, sült virslivel, fasírttal és főtt tojással is nagyszerű ebéd vagy vacsora.

Hagyományosan ízesítve a fokhagyma, babérlevél és az őrölt bors kötelező bele, de most egy aprócska változás történik, tárkonnyal megbolondítva kerül az asztalra. Ha még különlegesebbé varázsolnád, akkor 1-2 evőkanál tárkonyecettel is érdemes kipróbálni.

Tárkonyos lencsefőzelék

Tárkonyos lencsefőzelék ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 450 g lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál tárkony
  • víz szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét válogassuk át, majd egy éjszakára áztassuk vízbe.

Másnap mossuk át a beáztatott lencsét.

A hagymát vágjuk finomra, majd egy kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a lisztet, fokhagymát és a lecsepegtetett lencsét. Forgassuk át, közben fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával és tárkonnyal.

Ezután öntsük fel annyi vízzel vagy alaplével, amennyi ellepi, és főzzük készre 35-40 perc alatt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük