Tárkonyos lencsefőzelék spórolós napokra: egyszerűen készül
Az ízletes lencsefőzelék alig valamiből készül, tartalmas, melengető étel, mely hússal és nélküle is jólesik.
A lencse ősi alapanyag, melyből csodás étkek készülhetnek. Az egyik legegyszerűbb fogás a lencsefőzelék, mely pörkölttel, sült virslivel, fasírttal és főtt tojással is nagyszerű ebéd vagy vacsora.
Hagyományosan ízesítve a fokhagyma, babérlevél és az őrölt bors kötelező bele, de most egy aprócska változás történik, tárkonnyal megbolondítva kerül az asztalra. Ha még különlegesebbé varázsolnád, akkor 1-2 evőkanál tárkonyecettel is érdemes kipróbálni.
Tárkonyos lencsefőzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 450 g lencse
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál tárkony
- víz szükség szerint
Elkészítés:
A lencsét válogassuk át, majd egy éjszakára áztassuk vízbe.
Másnap mossuk át a beáztatott lencsét.
A hagymát vágjuk finomra, majd egy kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a lisztet, fokhagymát és a lecsepegtetett lencsét. Forgassuk át, közben fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával és tárkonnyal.
Ezután öntsük fel annyi vízzel vagy alaplével, amennyi ellepi, és főzzük készre 35-40 perc alatt.
-
2024-02-27 10:16:01
-
2024-02-21 10:32:01
-
2024-01-28 07:50:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!