Színes, tepsiben sült zöldségek: könnyed ebéd vagy izgalmas köret

3
Nyomtatás
Tepsis sült fűszeres zöldségek cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sütőben pirult zöldségeket a vegetáriánusok önálló fogásként fogyasztják, míg a húsevők inkább köretként kínálják sültek mellé. Bárhogy is legyen, ez az egyszerű étel eteti magát, olyan finom!

A sült zöldségek elkészítése nem nehéz feladat. A fogás szerény, ám egy kis fantáziával nagyon izgalmassá tehető, a fűszerezése sokféle módon történhet. Keverhetsz az olajba pikánsabb fűszereket, vagy mediterrán ízekkel is felruházhatod. A receptben írt zöldségek is bővíthetőek: adj hozzá brokkolit, padlizsánt, kelbimbót vagy bármi mást, amit jónak vélsz.

Így is fantasztikus!

A sült zöldségek önmagukban is csodásak, de kerülhet melléjük valamilyen mártogatós vagy saláta, és persze sültek mellé is kínálhatók, nagyszerű köret! Na de mit lehet még kezdeni ezekkel a zöldségekkel? Miután szépen megpirultak, tejszínnel leturmixolhatod, majd tésztával egybeforgatva is kínálhatod, vagy egyszerűen krémlevesként.

Tepsis, sült fűszeres zöldségek

Tepsis sült fűszeres zöldségek ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 1 fej karfiol
  • 2 darab cukkini
  • 2 darab sárgarépa
  • 2 darab kaliforniai paprika
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Az összes zöldséget tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel tetszés szerint.

Az előkészített zöldségeket helyezzük tepsire.

Az olajhoz keverjük hozzá a sót, borsot, fűszerpaprikát és fokhagymát.

A fűszeres olajat csorgassuk a tepsire helyezett zöldségekre, forgassuk egybe, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre.

A sütési idő tovább is tarthat. Ez függ a sütőtől és attól, milyenre darabolod a zöldségeket. A méretesebb zöldségeknek több idő kell, hogy megpuhuljanak!

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon