Tojással sült csirke egyszerűen: kiadós és nagyon finom

Tojásos csirke cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tartalmas fogásért a tojásos ételek kedvelői odalesznek. A bőséges étel akár maradék húsból is készülhet.

A múltkor nem terveztem, hogy bármit is készítek vacsorára, aztán mégis az lett a vége, hogy a konyhában kötöttem ki. Mivel nem készültem a főzőcskézésre, abból kellett kihozni valamit, ami a hűtőben lapult. A család szerencséjére csirkehús volt a fridzsiderben, így azt hagymával lesütöttem. Az így készült hús jó fűszeresen nagyon finom kenyérrel vagy krumplival, de én továbbgondoltam kicsit, tojást ütöttem rá.  

Játssz a fűszerekkel!

A tojásos csirke valójában egy igen gazdag rántotta, rizzsel kínálva azonban bőséges egytál. Az étel fűszerezésével érdemes játszani, elvihető ázsiai irányba is. Adj hozzá szójaszószt, chilipaprikát, és máris intenzívebb. Ha pedig a tojást nem a húsra ütnéd rá, akkor a rizzsel süsd össze.

A tojásos csirke szendvicsalapanyagnak is remek választás, pakold zsemlébe, és már eheted is. A recept maradék főtt hússal is kivitelezhető.

Tojásos csirke

Tojásos csirke ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 70 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 darab tojás
  • 1 csokor újhagyma
  • rizs (tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vékonyan szeleteljük fel, majd kevés olajon kezdjük el üvegesre dinsztelni.

Amikor összeesett, adjuk hozzá a csíkokra vágott csirkemellet. Miközben a hús pirul, gyakran kevergessük és fűszerezzük sóval, borssal és reszelt fokhagymával.

A tojásokat üssük tálba, és verjük fel.

Amikor a hús megpirult, a felvert tojást csorgassuk rá, és néhány perc alatt süssük egybe vele.

Az újhagymát vágjuk finomra, és szórjuk a tojásos csirkére.

Az elkészült ételt rizssel kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük