A csirkecomb szuper alapanyag, hisz rengetegféle ínycsiklandó étel készülhet belőle, lehet az leves, pörkölt, sült, és még rántani is jó választás.
Bármilyen finom is a rántott csirkecomb, sokan nem szívesen készítik, mivel előfordulhat, hogy a hús belseje nem sül át rendesen, véres marad. Hogy ezt a kellemetlenséget elkerüld, érdemes kicsontozni vagy előfőzni a húst. Az előfőzés során a hús megpuhul, így panírozás után sokkal könnyebben fog átsülni, szaftos, omlós comb kerül az asztalra.
Sütőben is lehet!
Ha nem szeretnéd bő olajban elkészíteni a combokat, akkor sütőbe tolva próbáld ki. A bepanírozott húst egyszerűen helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, leheletnyi olajjal spricceld le, majd told 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-35 percre. Félidőnél pedig ne felejtsd el megfordítani a combokat. Igaz, így tovább tart az elkészítése, de nagyon finom.
Hozzávalók
8 darabhoz
- 8
darab
csirkecomb
- só ízlés szerint
- 200
ml
víz
- 300
ml
tej
- 1
bögre
liszt
- 3
darab
tojás
- 1
bögre
zsemlemorzsa
- 1
teáskanál
kukoricakeményítő
- 1
teáskanál
fekete őrölt bors
- 1
teáskanál
fokhagyma-granulátum
- olaj a sütéshez
- Elkészítési idő: 30 perc
- Előkészítési idő: 50 perc
Elkészítés:
A megtisztított csirkecombokat sózzuk le, majd helyezzük lábasba. Ezután öntsük rá a vizet és a tejet, majd közepes lángon, fedő alatt főzzük 25-30 percig.
A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat. A lisztet öntsük tányérra, a tojásokat üssük fel és keverjük össze, a zsemlemorzsát pedig a kukoricakeményítővel, fekete borssal és a fokhagyma-granulátummal forgassuk össze.
A kihűlt combokat a szokásos módon panírozzuk be, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.