Isteni vegetárniánus bolognai szósz: sűrű, finom és egészséges
Ez a vegetáriánus bolognai spagetti tele van roppanós zöldségekkel. Könnyen elkészíthető húsmentes fogás.
Ha kedveled az egyszerű, de finom és tartalmas ételeket, akkor ne keress tovább: ez a vörös lencsés bolognai hamar az egyik kedvenceddé válik. Az étel gyorsan készül, hiszen a zöld vagy barna lencsével ellentétben a vörös fajtának sokkal rövidebb főzési időre van szüksége, és még áztatást sem igényel.
A vörös lencsével azonban még nem ér véget a tápláló hozzávalók sora, hiszen az összeállításba sütőtök is kerül. Így a kettővel egy szuper rost- és fehérjegazdag ételt kapsz, amelyből garantáltan nem fogod hiányolni a húst.
Az olívaolajat hevítsük fel egy nagyobb edényben, majd 3-4 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, együtt is pirítsuk 1 percig, majd mehet bele a répa, a zeller és a sütőtök is.
Pirítsuk 4-5 percig, vagy amíg a zöldségek kevés levet engednek, majd keverjük bele a paradicsompürét, a sót, borsot, chilipelyhet és rozmaringot. 1-2 perc alatt őket is pirítsuk le, majd adjuk az alaphoz a paradicsompassatát, az alaplevet és a vörös lencsét, és alacsony/közepes hőfokon, fedő alatt 20-25 percig főzzük, vagy amíg a lencse és a sütőtök teljesen meg nem puhul, és egy sűrű szószt nem kapunk.
Közben egy nagyobb edényben forraljunk enyhén sós vizet, és főzzük ki benne a tésztát. Szűrjük le, adagoljuk tányérokra, és kanalazzunk rá az elkészült raguból.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu