Vörös lencsés bolognai veganuárra: sütőtök is kerül bele

3
Nyomtatás
Voros-lencses-bolognai-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a vörös lencsés bolognai sütőtökkel készül, és maga a tökéletes gyors vacsi, ha időszűkében vagy: finom és tápláló is.

Ha kedveled az egyszerű, de finom és tartalmas ételeket, akkor ne keress tovább: ez a vörös lencsés bolognai hamar az egyik kedvenceddé válik. Az étel gyorsan készül, hiszen a zöld vagy barna lencsével ellentétben a vörös fajtának sokkal rövidebb főzési időre van szüksége, és még áztatást sem igényel.

A vörös lencsével azonban még nem ér véget a tápláló hozzávalók sora, hiszen az összeállításba sütőtök is kerül. Így a kettővel egy szuper rost- és fehérjegazdag ételt kapsz, amelyből garantáltan nem fogod hiányolni a húst.

Vörös lencsés bolognai sütőtökkel

Voros-lencses-bolognai

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 db reszelt sárgarépa
  • 3 szál reszelt szárzeller
  • 300 g sütőtök megpucolva, felkockázva
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 0.25 tk. szárított chilipehely
  • 3 szál friss rozmaring apróra vágva (csak a levelek)
  • 700 ml passzírozott paradicsom
  • 350 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 150 g vörös lencse
  • 400 g spagetti
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat hevítsük fel egy nagyobb edényben, majd 3-4 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, együtt is pirítsuk 1 percig, majd mehet bele a répa, a zeller és a sütőtök is.

Pirítsuk 4-5 percig, vagy amíg a zöldségek kevés levet engednek, majd keverjük bele a paradicsompürét, a sót, borsot, chilipelyhet és rozmaringot. 1-2 perc alatt őket is pirítsuk le, majd adjuk az alaphoz a paradicsompassatát, az alaplevet és a vörös lencsét, és alacsony/közepes hőfokon, fedő alatt 20-25 percig főzzük, vagy amíg a lencse és a sütőtök teljesen meg nem puhul, és egy sűrű szószt nem kapunk. 

Közben egy nagyobb edényben forraljunk enyhén sós vizet, és főzzük ki benne a tésztát. Szűrjük le, adagoljuk tányérokra, és kanalazzunk rá az elkészült raguból.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon