Zöldségnyárs fokhagymás páccal: a füstös aroma mindent visz

16
Nyomtatás
Zoldsegnyars-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A nyári grillezés kihagyhatatlan fogása ez a zöldségnyárs: akár sült hús mellé köretként, akár önmagában fogyasztod, nem okoz csalódást!

A grillezés legtöbbször a húsos ételekről szól, azonban időnként érdemes a grillrácson helyet adni a zöldségeknek is, mert pozitív meglepetésben lehet részed. Akár köretként, akár önmagában fogyasztod, ez a vegyes zöldségnyárs igazi ízbomba lesz.

A zöldségekre ugyanis egy fűszeres, fokhagymával és balzsamecettel készült öntet kerül, amely egyszerre pikáns, fanyar és üdítő. A zöldségek előkészítésénél fontos, hogy hasonló méretűekre darabold őket, különben nem egyszerre készülnek el: némelyik nyers marad, míg mások túlpirulhatnak.

Zöldségnyárs fokhagymás páccal

Zoldsegnyars-11

Hozzávalók 4 személyre

A nyársakhoz:

  • 2 közepes lila hagyma feldarabolva
  • 2 közepes cukkini felszeletelve
  • 1 db piros kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 db sárga kaliforniai paprika felkockázva
  • 200 g koktélparadicsom
  • 200 g retek felekbe vágva
  • 8 db hurkapálca

Az öntethez:

  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 ek. balzsamecet
  • 3 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 1 tk. apróra vágott friss rozmaring
  • 0.5 tk.
  • 1 tk. juharszirup vagy méz
  • 0.25 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A hurkapálcákat grillezés előtt 15 perccel áztassuk vízbe, így elkerülhetjük, hogy megégjenek.

Felváltva szurkáljuk rájuk a feldarabolt zöldségeket, és tegyük félre.

Készítsük el az öntetet: egy kis tálkában keverjük össze a hozzávalókat, majd alaposan kenjük be vele a zöldségeket.

Helyezzük a nyársakat grillrácsra, és 10-15 perc alatt – félidőnél megfordítva – süssük a zöldségeket roppanósan puhára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon