Balzsamecetes szószban grillezett gombanyárs – Könnyed, mégis laktató húspótló
Legyen szó húsról vagy gombáról, a finom, szaftos nyárs titka a jó pácban rejlik, de az sem mindegy, mennyi ideig áll benne az alapanyag.
A grillezés legtöbbször a húsos ételekről szól, azonban időnként érdemes a grillrácson helyet adni a zöldségeknek is, mert pozitív meglepetésben lehet részed. Akár köretként, akár önmagában fogyasztod, ez a vegyes zöldségnyárs igazi ízbomba lesz.
A zöldségekre ugyanis egy fűszeres, fokhagymával és balzsamecettel készült öntet kerül, amely egyszerre pikáns, fanyar és üdítő. A zöldségek előkészítésénél fontos, hogy hasonló méretűekre darabold őket, különben nem egyszerre készülnek el: némelyik nyers marad, míg mások túlpirulhatnak.
A hurkapálcákat grillezés előtt 15 perccel áztassuk vízbe, így elkerülhetjük, hogy megégjenek.
Felváltva szurkáljuk rájuk a feldarabolt zöldségeket, és tegyük félre.
Készítsük el az öntetet: egy kis tálkában keverjük össze a hozzávalókat, majd alaposan kenjük be vele a zöldségeket.
Helyezzük a nyársakat grillrácsra, és 10-15 perc alatt – félidőnél megfordítva – süssük a zöldségeket roppanósan puhára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu