Brokkolinuggets panír nélkül: gluténmentes, ínyenc ebéd

1
Nyomtatás
Brokkolinuggets-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a brokkolinuggets rendhagyó módon panír nélkül, a sütőben készül, így gyorsabb is, és az olajon is spórolhatsz vele.

Ha egy nem hétköznapi, ínyenc zöldséges fogást keresel, ami ebédre, vacsorára és vendégváró falatoknak is beillik, akkor ez a brokkolival készült harapnivaló az egyik legjobb választás. A hagyományos nuggetsszel ellentétben panír nélkül, a sütőben készül, így amellett, hogy gluténmentes lesz, időt és olajat is spórolsz vele. És még olajszag sem lesz tőle a konyhádban.

Ennél a receptnél a brokkoli nem rózsáira szedve, hanem darabosra zúzva kerül az alaphoz, amelyben az ízesítők mellett csicseriborsóliszt, joghurt és sok sajt gondoskodik arról, hogy minden falat szaftos és mennyei legyen. Mindez pedig növényi alternatívákkal történik, így laktózérzékenyként és vegánként is bátran megeheted.

Brokkolinuggets

Brokkolinuggets

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 1 nagy brokkoli rózsáira szedve (300 g szárak nélkül)
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 120 ml kókuszjoghurt
  • 2 ek csicseriborsó- vagy zabpehelyliszt
  • 1 ek lenmagliszt (őrölt lenmag)
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 100 g növényi sajt reszelve
  • 0.5 tk
  • 0.5 tk bors
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A rózsáira szedett brokkolit tegyük párolóedénybe, és 8-10 perc alatt pároljuk roppanósan puhára. Szedjük tányérra, és hagyjuk néhány percig hűlni. Tegyük aprítógépbe, és zúzzuk darabosra. (Fontos, hogy semmiképp ne legyen pépes, hanem rizsszem nagyságú maradjon!)

Közben az olajon dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk együtt is újabb 1 percig. Húzzuk le a tűzről.

Kanalazzuk bele a zúzott brokkolit, majd adjunk hozzá minden más hozzávalót is, és alaposan dolgozzuk össze.

A masszából olajos kézzel formázzunk 20 db hosszúkás nuggetset, és sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük be őket kevés olajjal, majd tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk 5-10 percig hűlni, majd tetszőleges körettel, mártogatóssal fogyasszuk. Például ezzel a zöldfűszeres, tahinis öntettel mennyei lesz!

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon