Sütőben sült brokkolipuding: gyors köret húsok mellé

brokkolipuding
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A brokkoli megosztó zöldség, pedig szuper ételeket lehet belőle készíteni. Mutatjuk is, hogyan készül a húsok mellé is tökéletes köret, a brokkolipuding.

A brokkolipuding készítése elsőre bonyolultnak tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Ráadásul csupán 4 alapanyag kell hozzá – brokkoli, zsemle, tej és tojás –, hogy egy igen ízletes köretet készíthess el valamilyen vörös húsos főétel mellé. 

Ha túl tudod tenni magadat a brokkoli főzése közben keletkező nem túl kellemes illaton, a készre sült puding minden kellemetlenségért kárpótolni fogja az ízlelőbimbóidat. 

Brokkolipuding

brokkolipuding

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg brokkoli
  • 1 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint
  • 2 dkg vaj (formához)
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit enyhén sós vízben főzzük meg. 

Eközben a zsemlét áztassuk be 1-1,5 dl tejbe. 

Ha a brokkoli megfőtt, szűrjük le, tegyük aprítógépbe, aprítsuk fel.

Ha ezzel is megvagyunk, turmixolhatunk is rajta egyet, hogy tényleg közelítsünk a püréállag felé.

Ezután a korábban tejbe áztatott zsemlét jól nyomkodjuk ki, majd adjuk hozzá a brokkolihoz.

Mehet bele a két felvert tojás is, és végül dolgozzuk az egészet szép, homogép állagúra egy kézi botmixerrel. 

A brokkolipuding sütéséhez vajazzunk ki egy kis méretű sütőformát (kb. 10x15 cm), ami kényelmesen elfér egy 20x30 cm-es tepsiben. 

A masszát simítsuk bele a formába, majd állítsuk bele a vízzel harmadáig töltött tepsibe.

Lazán fedjük le alufóliával a tepsit, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre a pudingot.

Tálalásnál tökéletes köret lehet marhahúsos ételek mellé.

Fotók forrása: Getty Images 

Ezt is szeretjük