Fehérjebomba muffin csicseriliszttel: tartalmas reggeli sok spenóttal

Csicserilisztes-muffin-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egészséges, fehérjében és rostban gazdag reggelit keresel, amelyet akár magaddal is vihetsz? Mutatjuk, hogyan készítheted el!

Ez a tartalmas reggeli muffin csupa zöldségből és csicseriborsóból készül, és annyira szaftos, hogy lehetetlen abbahagyni. A csicseri rendhagyó módon liszt formájában kerül a tésztába: ezt akár otthon is elkészítheted száraz csicseriborsóból, ha van egy jó teljesítményű robotgéped, azonban választhatod az egyszerűbb és biztosabb módszert, és készen is megveheted nagyobb szupermarketekben és bioboltokban.

Az alapot a spenót mellett szinte bármilyen zöldséggel feldobhatod, jól áll neki a répa, a paprika, a zöldhagyma, a zöldborsó, az aszalt paradicsom és a spárga is. Ami pedig a fűszerezést illeti, szintén szabadjára engedheted a fantáziádat: a bazsalikom, a kakukkfű, az oregánó mind remek választás lehet. Amit viszont mindenképp használj hozzá, az a fekete Himalája-só, azaz a Kala Namak, amelytől – kéntartalma miatt – főtt tojásra emlékeztető ízt kap a muffin.

Csicserilisztes muffin

Csicserilisztes-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 160 g csicseriliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 3 ek sörélesztőpehely
  • 1 tk fokhagyma-granulátum
  • 1 tk mediterrán fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, kakukkfű)
  • 1 tk fekete Himalája-só (Kala Namak)
  • 0.5 tk őrölt kurkuma
  • 350 ml növényi ital
  • 2 szál zöldhagyma felkarikázva
  • 0.5 db kaliforniai paprika felkockázva
  • 50 g aszalt paradicsom feldarabolva
  • 100 g bébispenót apróra vágva
  • 1 közepes répa lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban keverjük össze a csicserilisztet, a sütőport, a sörélesztőt, a fokhagyma-granulátumot, a mediterrán fűszereket, a fekete Himalája-sót és a kurkumát. 

Keverjük hozzá a növényi italt, majd tegyük félre 5-10 perce, amíg a massza kissé besűrűsödik.

Adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, majd alapos keverés után kanalazzuk muffinformákba. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára.

Hagyjuk a muffinokat szobahőmérsékletűre hűlni, és csak akkor szedjük ki őket a sütőformából.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon