
Csodás ropogós édeskrumpli jó fűszeresen: ezt nasizd chips helyett
A sütőben sült édeskrumpli tökéletes esti nasi tévé elé vagy baráti beszélgetésekhez.
Ha egy ütős téli salátát készítenél, akkor ennél a rostban gazdag édesburgonyás összeállításnál kevés jobb opciót találsz. Az aranybarnára pirult édesburgonya mellé krémes avokádó és sok bébispenót is kerül, így egészséges zsírokban, vitaminokban és antioxidánsokban sem lesz hiány.
A felsorolt hozzávalókat különleges tahinis öntet egészíti ki: ebbe a tahini mellé többek között citromlé, pirított szezámolaj, fokhagyma és juharszirup kerül, együtt pedig egy gazdag ízvilágú, selymes dresszinget eredményeznek.
Az édesburgonyát mossuk meg, hámozzuk meg, és vágjuk közepes kockákra. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk rá az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és alaposan forgassuk össze. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.
Közben a saláta többi hozzávalóját készítsük elő, és tegyük salátástálba.
Az öntet hozzávalóit mérjük tálkába, és keverjük össze. Ha túl sűrűnek érezzük, adjunk hozzá még 1-2 evőkanál vizet.
Ha az édesburgonya kissé kihűlt, adjuk a salátához. Az öntetet csak közvetlenül fogyasztás előtt kanalazzuk rá.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu