
Pácolt csirkecombok mézes-citrusos mázzal sütve: szaftos és vajpuha lesz a hús
Minél izgalmasabb a pác, annál finomabb és ízesebb lesz a csirkehús, érdemes kísérletezni a hozzávalókkal.
Ha semmi munkával készítenél egy igazán finom ebédet, ez a csirkecomb lesz a tökéletes választás. Előző este forgasd a pácba, dobd a hűtőbe, másnap pedig csak told a sütőbe, és kínálhatod is az ízbomba fogást.
Fokhagymarajongók előnyben, ebbe a receptbe bőven kerül a karakteres ízesítőből, de az olaszos ízvilág is felfedezhető a pácban. Az alapja ugyanis olívaolaj és citromlé, illetve az oregánó és a bazsalikom is fontos szereplők. Kész olasz fűszerkeverékkel lesz a legkönnyebb dolgod, de házilag is kikeverheted, ha épp nincs kéznél.
Amíg sül a comb, készíts mellé valamilyen köretet, simán rizzsel, kuszkusszal, de krumplipürével is tökéletes lesz.
Az olívaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a sót, borsot, olasz fűszereket keverjük össze egy nagy tálban.
A megtisztított csirkecombokat forgassuk a pácba, majd fedjük le a tálat. Tegyük a hűtőbe minimum 2, de akár 12 órára.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Tegyük a combokat a tepsire, majd toljuk a sütőbe 40-50 percre, míg teljesen átsülnek.
Petrezselyemmel megszórva, ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu