
Fokhagymás csirkecomb sütőben sütve: minél tovább áll a pácban, annál finomabb

Ezt a fűszeres combot csak szeretni lehet, a pácnak köszönhetően ízletes és omlós, kívülről pedig szépen megpirul.
Ha semmi munkával készítenél egy igazán finom ebédet, ez a csirkecomb lesz a tökéletes választás. Előző este forgasd a pácba, dobd a hűtőbe, másnap pedig csak told a sütőbe, és kínálhatod is az ízbomba fogást.
Fokhagymarajongók előnyben, ebbe a receptbe bőven kerül a karakteres ízesítőből, de az olaszos ízvilág is felfedezhető a pácban. Az alapja ugyanis olívaolaj és citromlé, illetve az oregánó és a bazsalikom is fontos szereplők. Kész olasz fűszerkeverékkel lesz a legkönnyebb dolgod, de házilag is kikeverheted, ha épp nincs kéznél.
Amíg sül a comb, készíts mellé valamilyen köretet, simán rizzsel, kuszkusszal, de krumplipürével is tökéletes lesz.
-
2023-09-17 07:52:02
-
2023-09-12 08:52:01
-
2023-09-09 08:36:02
Fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók 6 személyre
- 1.5 kg csirkecomb
- 120 ml olívaolaj
- 60 ml citromlé
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- ízlés szerint bors
- 2 tk olasz fűszerkeverék
- friss petrezselyem (a tálaláshoz)
Elkészítés:
Az olívaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a sót, borsot, olasz fűszereket keverjük össze egy nagy tálban.
A megtisztított csirkecombokat forgassuk a pácba, majd fedjük le a tálat. Tegyük a hűtőbe minimum 2, de akár 12 órára.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Tegyük a combokat a tepsire, majd toljuk a sütőbe 40-50 percre, míg teljesen átsülnek.
Petrezselyemmel megszórva, ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!