Fokhagymás csirkecomb sütőben sütve: minél tovább áll a pácban, annál finomabb

sutoben-sult-csirkecomb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezt a fűszeres combot csak szeretni lehet, a pácnak köszönhetően ízletes és omlós, kívülről pedig szépen megpirul.

Ha semmi munkával készítenél egy igazán finom ebédet, ez a csirkecomb lesz a tökéletes választás. Előző este forgasd a pácba, dobd a hűtőbe, másnap pedig csak told a sütőbe, és kínálhatod is az ízbomba fogást.

Fokhagymarajongók előnyben, ebbe a receptbe bőven kerül a karakteres ízesítőből, de az olaszos ízvilág is felfedezhető a pácban. Az alapja ugyanis olívaolaj és citromlé, illetve az oregánó és a bazsalikom is fontos szereplők. Kész olasz fűszerkeverékkel lesz a legkönnyebb dolgod, de házilag is kikeverheted, ha épp nincs kéznél.

Amíg sül a comb, készíts mellé valamilyen köretet, simán rizzsel, kuszkusszal, de krumplipürével is tökéletes lesz.

Fokhagymás csirkecomb

sutoben-sult-csirkecomb2

Hozzávalók 6 személyre

  • 1.5 kg csirkecomb
  • 120 ml olívaolaj
  • 60 ml citromlé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk
  • ízlés szerint bors
  • 2 tk olasz fűszerkeverék
  • friss petrezselyem (a tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a sót, borsot, olasz fűszereket keverjük össze egy nagy tálban.

A megtisztított csirkecombokat forgassuk a pácba, majd fedjük le a tálat. Tegyük a hűtőbe minimum 2, de akár 12 órára.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Tegyük a combokat a tepsire, majd toljuk a sütőbe 40-50 percre, míg teljesen átsülnek.

Petrezselyemmel megszórva, ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük