Gyomorkímélő zöldturmix: jólesik a karácsonyi lakoma után

6
Nyomtatás
zöldturmix cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egészséges, üde színű ital áldás a szervezet számára, főleg az ünnepek után. Ebédig eltelít, és még finom is.

Karácsonykor a gasztronómia nagy szerepet játszik sok család életében. Jönnek, mennek a vendégek, és a nagy beszélgetések nagy lakomával is járnak. Azért nem árt észnél lenni, vigyázz a túlevéssel, ha pedig nagyon leterhelt a gyomrod, akkor igyál valami finomat, ami laktató és egészséges. Ilyen ez a zöldturmix, amivel biztosan kitartasz ebédig.

Így is lehet

A recept többféle formában is készülhet: ha szeretnéd, adj hozzá egy darab zöld almát vagy banánt, ha pedig egy kis különlegességet csempésznél a turmixba, akkor víz helyett kihűlt zöld teával próbáld ki.

Gyomorkímélő, egészséges zöldturmix

zöldturmix ct

Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 3 darab kivi
  • 1 darab uborka
  • 1 bögre bébispenót
  • 1 bögre víz
  • 2 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A kivit pucoljuk meg. Az uborkát alaposan mossuk meg, vágjuk nagyobb darabokra. A bébispenótot öblítsük át.

A zöldségeket és a gyümölcsöt tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a vizet és a mézet, majd turmixoljuk simára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon