Első lépésként főzzük meg a tojásokat: ehhez forrósítsunk vizet, majd tegyük bele a tojásokat, és főzzük 6-7 percig, ha lágy, 8-10 percig, ha keményet szeretnénk. Szűrjük le, öntsük fel hideg vízzel, majd hagyjuk állni.
Addig ízesítsük be a darált húst: ehhez keverjük össze a sót, borsot, koriandert, szerecsendiót és a zsemlemorzsát. Adjuk hozzá a darált húst és a vizet, és gyúrjuk össze a masszát. Ha szükséges, még adhatunk hozzá egy kis vizet.
A főtt tojásokat pucoljuk meg.
Készítsünk a masszából 6 labdát, és mindegyiket lapítsuk ki, tegyünk a közepükbe egy tojást, és csomagoljuk bele a darált húsba.
Az így kapott labdákat panírozzuk be a szokásos módon: forgassuk lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Forrósítsunk olajat egy mély serpenyőben, míg el nem éri a 180 °C-ot, majd süssük benne aranybarnára a skót tojásokat, a fő, hogy a hús is átsüljön.
Melegen vagy hidegen kínáljuk.