Buborékgofri vegán változatban: sok gyümölccsel és csokiszósszal kínáld

Buborekgofri-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy finom gofrinál nincsen jobb hétvégeindító és kényeztető fogás: az édes reggelit ezúttal buboréksütőben készítettük el, így egy igazán látványos finomság lett a jutalmunk.

Ez a buborékgofri kívül ropogós és aranybarnára sült, közben pedig pufi és omlós. Egyszerű alapanyagokból készül, és akkor is halomszámra eheted, ha tejérzékeny vagy, esetleg vegán étrendet követsz. Nem tartalmaz sem tejterméket, sem pedig tojást, és a legtöbb mentes recepttől eltérően beszerezhetetlen hozzávalókat sem.

Kínáld sok friss gyümölccsel, juharsziruppal, csokiszósszal vagy bármilyen feltéttel, amit csak jónak látsz. Ha pedig nem tudsz betelni a gofrikkal, akkor próbáld ki ezt a répás vagy ezt a rostban gazdag zabpehelyliszttel készülő változatot is, a klasszikus buborékgofri receptjét pedig itt találod.

Vegán buborékgofri

Buborekgofri

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 150 g liszt
  • 3 ek cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 0.25 tk
  • 300 ml kókusz-, mandula-, szója- vagy más növényi ital
  • 3 ek kókuszolaj olvasztva
  • 2 tk vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a növényi italt, a kókuszolajat és a vaníliakivonatot, és egységesítsük a masszát. Csak addig keverjük, amíg a hozzávalók csomómentesen összeállnak, de ne keverjük túl, mert kemény lesz tőle a gofri.

Hevítsük fel a gofrisütőt, és kenjük be kevés olajjal. Egy merőkanállal mérjünk egyforma mennyiségeket a sütőbe, és süssük egyenként 3-5 percig, vagy amíg aranybarna színűek nem lesznek.

Azonnal, melegen fogyasszuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük