Házi savanyúság zöldbabból: így készítve lesz roppanós

Zöldbab savanyúság cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zöldbabból ízletes savanyúságot készíthetsz a kamra polcára, mely remek csemege sültek és szaftos ételek mellé, de még a legegyszerűbb szendvicset is feldobja.

A zöld- vagy sárgabab a nyár egyik nagy kedvence. Szezonjában érdemes elkészíteni belőle az olyan klasszikus finomságokat, mint egy nagy tepsi rakott zöldbab vagy főzelék. A rengeteg ínycsiklandó recept mellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy a hüvelyes savanyításra is alkalmas.

A savanyított zöldbab remek csemege, jólesik pörkölt mellé vagy sült húshoz, és még szendvics összeállításánál is érdemes használni. A roppanós finomság zöld- és sárgababból is készülhet. Fűszerek közül friss tárkonyt érdemes az üvegbe rejteni, mivel nagyon jól passzol a babhoz. Ha pedig szereted a csípőset, akkor chilipaprikával dúsítsd.

Zöldbabsavanyúság

Zöldbab savanyúság ct

Hozzávalók 6 decihez

  • 50 dkg zöldbab
  • 1 liter víz
  • 0.5 liter fehérborecet
  • 2 gerezd fokhagyma (felszeletelve)
  • 2 darab babérlevél
  • 1 teáskanál fekete szemes bors
  • 1 teáskanál mustármag
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot alaposan tisztítsuk meg, a végeit vágjuk le, majd állítsuk tiszta üvegbe.

A vizet, a fehérborecetet és a többi hozzávalót forraljuk egybe, majd öntsük az üvegbe állított babokra. Ezután az üvegre zárjuk rá a tetejét.

Egy dobozt béleljünk ki törölközőkkel.

A lezárt üveget a feje tetejére állítva helyezzük a törölközőkkel bélelt dobozba, csomagoljuk be, és hagyjuk így 3-4 napig. Ezután sötét helyen 1-2 hétig még érleljük, hogy az ízek összeérjenek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük