Percek alatt elkészül a zöldborsós tésztasaláta – Frissen, de hidegen is nagyon finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A zsenge borsóval gazdagított tésztasaláta kevés munkával készül, elkészítése után rögtön fogyasztható, de hidegen falatozva még finomabb lesz.
Praktikus fogás a tésztasaláta, gyorsan, gond nélkül elkészül, kis dobozokba adagolva napokig tárolhatjuk hűtőben, az ízén nem fog rontani a hideg, inkább előnyére válik. A tésztasalátát ezerféle módon tudjuk izgalmassá tenni, hússal vagy nélküle, szósszal vagy mártás nélkül, mindenféle zöldséggel és persze sajttal.
Az egyik kedvenc változatomban zsenge zöldborsó dominál, mellé egy kis zöld spárga kerül. Kétféleképpen tudjuk varázslatossá tenni az így készült tésztát: összekeverhetjük a majonézes szósszal, de külön is kínálhatjuk mellé a tálalásnál, úgy mindenki annyit adagol belőle, amennyit szeretne. Ha nagyobb adagot készítünk és szeretnénk napokra hűtőbe tenni, érdemes főzés után összekeverni a mártással, mert úgy az ízek jobban összeérnek, sokkal finomabb lesz. Tálalásnál pár levél bazsalikom is kerülhet a tányérra, de ha igazán különlegesre vágyunk, egy csipetnyi sáfránnyal bolondítsuk meg a tésztás ételt.
Zöldborsós tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 380 gramm zsenge borsó
- 250 gramm tészta
- 2 evőkanál vaj
- ízlés szerint parmezán (tálaláshoz)
- só és bors ízlés szerint
- 1 merőkanál tészta főzővíz
- 2 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál majonéz
- 2 darab zöld spárga
- 4 darab bazsalikomlevél
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint kifőzzük. A tészta főzővízéből 1 merőkanállal tegyünk félre.
A spárgát megmossuk és feldaraboljuk.
A sajtot lereszeljük.
A majonézt, tejfölt és a citromlevet összekeverjük.
Nagyobb méretű serpenyőben vagy edényben a vajat felolvasztjuk, rádobjuk a tésztát, a zsenge borsót, spárgát, sóval és borssal ízesítjük, valamint a tészta főzővizét is hozzákeverjük. A tésztát 5-8 percig a tűzhelyen hagyjuk, gyakran kevergetjük, majd miután levettük a tűzhelyről, keverjük össze a mártással. Sajttal, friss bazsalikommal tálaljuk.
Fotó: Getty Images