A porcukrot forgassuk egybe az étkezési keményítővel.
A tojásfehérjét a sóval kezdjük el kemény habbá verni, közben evőkanalanként adagoljuk hozzá az étkezési keményítővel elkevert porcukrot.
A kemény tojásfehérjehabot adagoljuk habzsákba.
Vegyünk elő egy nagy tepsit, és béleljük ki sütőpapírral. A papírra rajzoljunk tetszőleges köröket, ezután a rajzolt vonal mentén adagoljuk a habot két rétegben, majd a közepét egy rétegben töltsük ki a habbal.
A habcsókot toljuk 100 fokosra előmelegített sütőbe, és szárítsuk 25-30 percig. Ezután csökkentsük a hőt 80-90 fokosra, és további 40-50 percig szárítsuk a habcsókot. A sütőben hűtsük ki, utána díszítsük tetszés szerint.
Díszítési ötletek:
A habcsókfészek közepébe kerülhet bármilyen töltelék. Lehet ez csokikrém, citromkrém, eperkrém vagy más.
A fészekdíszítéshez használjunk tetszőleges ehető dekorációkat.
A tojásfehérjéhez ételfestéket is keverhetünk.