Gyönyörű húsvéti habcsókfészek: ehető asztaldekoráció egyszerűen

8
Nyomtatás
Húsvéti habcsókfészek cov

A bájos habcsókfészek jól mutat az ünnepi asztalon. Dekoráld kedvedre a finomságot, ételfestékkel és húsvéti ehető díszekkel is feldobhatod.

A habcsók kedvelt finomság, ami nem hiányozhat az ünnepi menüből, ugyanis nem csak finom és gyönyörű, ehető díszként is tekinthetsz rá.

A habcsókfészek a kreatív konyhatündéreknek ajánlott: olyan, mint egy kis mini Pavlova, amit kedvedre cicomázhatsz. Koronázd meg valamilyen édes krémmel, és a cuki, tavaszi hangulatú ehető dekorelemekről se feledkezz meg!

Húsvéti habcsókfészek

Húsvéti habcsókfészek ct

Hozzávalók -+ darabhoz

  • 15 dkg porcukor
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • 15 dkg tojásfehérje
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A porcukrot forgassuk egybe az étkezési keményítővel.

A tojásfehérjét a sóval kezdjük el kemény habbá verni, közben evőkanalanként adagoljuk hozzá az étkezési keményítővel elkevert porcukrot.

A kemény tojásfehérjehabot adagoljuk habzsákba.

Vegyünk elő egy nagy tepsit, és béleljük ki sütőpapírral. A papírra rajzoljunk tetszőleges köröket, ezután a rajzolt vonal mentén adagoljuk a habot két rétegben, majd a közepét egy rétegben töltsük ki a habbal.

A habcsókot toljuk 100 fokosra előmelegített sütőbe, és szárítsuk 25-30 percig. Ezután csökkentsük a hőt 80-90 fokosra, és további 40-50 percig szárítsuk a habcsókot. A sütőben hűtsük ki, utána díszítsük tetszés szerint.

Díszítési ötletek:

A habcsókfészek közepébe kerülhet bármilyen töltelék. Lehet ez csokikrém, citromkrém, eperkrém vagy más.

A fészekdíszítéshez használjunk tetszőleges ehető dekorációkat.

A tojásfehérjéhez ételfestéket is keverhetünk.

Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
Kövess minket az Instagramon